fbpx

Zmaga Parisu, Boštjan Kline edini Slovenec s točkami

Boštjan Kline je bil edini Slovenec, ki se je prebil do novih točk (foto: sta).

Boštjan Kline je edini Slovenec, ki je prišel do točk na predzadnjem smuku letošnje sezone. 25-letni Mariborčan je s 23. mestom osvojil novih 8 točk za svetovni pokal in bo nastopil tudi na finalu svetovnega pokala. Zmagal je Dominik Paris, ostali Slovenci pa se niso izkazali.

Dominik Paris je srečni zmagovalec zadnjega smuka pred zaključkom letošnje sezone. Italijan je v Kvitfjellu prikazal pravo lekcijo razvijanja hitrosti (135 km/h) in ravno na ta račun prišel do zmage. Veliko smo tokrat spet pričakovali od Boštjana Klineta, ki pa je na koncu končal na 23. mestu.

Kline gre na zaključek svetovnega pokala
Poleg zmagovalca Parisa sta največ pokazala Francoz Valentin Giraud Moine (+0.20), ki je z drugim mestom dosegel največji uspeh v karieri, in Američan Steven Nyman (+0.24), ki je končal na tretjem mestu. Tekmo so zaznamovale izjemno majhne razlike, tako da je bila razlika znotraj prve deseterice manj kot sekunda. Kline je tokrat odpeljal povprečno, kar je zadoščalo za nove točke, ne pa tudi za kaj več. Nastopili so še trije Slovenci, ki pa se niso prebili do točk. Andrej Šporn je odstopil, medtem ko sta bila Klemen Kosi (37.) in Rok Perko (40.) prepočasna za trideseterico.

Jutri je na Norveškem na sporedu še superveleslalom.

R. V.