fbpx

Zmaga risov za vrnitev med elito

Slovenija se je z zmago nad Avstrijo vrnila v elitno divizijo svetovnega hokeja (foto: twitter)

Slovenska hokejska reprezentanca se po letu dni vrača v hokejsko elito. Po današnji zmagi nad Avstrijo je jasno, da je Slovenija osvojila prvo mesto v diviziji 1A ter se tako vrnila med hokejske velesile. Je pa bila tekma proti Avstrija zelo zahtevna, a so naši predvsem po zaslugi vratarja Krošlja uspeli premagati severne sosede.

Avstrija je v šesti minuti z zadetkom Konstantina Komareka povedla, a je našim še do konca prve tretjine uspelo izenačiti. V drugem delu je Slovenija povedla, nato pa smo trepetali vse do zadnjih sekund. V zadnji tretjini se je z nekaj pomebnimi obrambami izkazal vratar Gašper Krošelj.

Zdržali vse pritiske
Če se ni najbolje začelo, se naši risi niso pustili zmesti in so po vsega petih minutah – z zadetkom Robert Saboliča – prišli do izenačenja. V drugi tretjini so naši imeli kar pet minut power-play, a igre z igralcem več niso znali unovčiti. Kar pa slovenski reprezentanci ni uspeli ob igri z igralcem več, ji je uspelo v 28. minuti, ko je Ken Ograjenšek zadel za vodstvo Slovenije. Tega naši hokejisti do konca tekme niso več izpustili iz rok, čeprav so Avstrijci v zadnji tretjini močno pritisnili ter v zadnjih minutah kar dvakrat igrali z igralcem več. Ob koncu je nekajkrat naše rešil Krošelj in Slovenija se skupaj z Italijo vrača v elitno divizijo svetovnega hokeja.

Slovenija 2 : 1 Avstrija (1:1, 1:0, 0:0)
Sabolič 11., Ograjenšek 28.; Komarek 6.

R. V.