fbpx

Zmaga za potrditev olimpijskih iger

Z zmago nad Iranom je naša reprezentanca potrdila uvrstitev na olimpijske igre (foto: epa).

Slovenska rokometna reprezentanca je dokončala v petek začeti ‘posel’. Po zmagi nad Španijo in minimalnem porazu proti Švedski so naši rokometaši za potrditev uvrstitve na olimpijske igre potrebovali zmago nad Iranom. Pričakovano je naša reprezentanca svojo nalogo opravila z odliko.

Čeprav so varovanci Veselina Vujovića večji del posla opravili na prvih dveh tekmah, so vseeno morali dokončati začeto. In to so storili z odliko, saj Irancem niti za sekundo niso dopustili nikakršnih možnosti, da bi ti pripravili presenečenje.

Odigrali tako, kot je treba
Že od prve minute naprej je naša reprezentanca igrala tako, kot se od favorita pričakuje. Naši so vseskozi narekovali ritem in ob polčasu vodili za devet golov. NašI rokometaši tudi v nadaljevanju niso popuščali in so se tako na koncu veselili zmage  s 33 : 17. Na drugi tekmi je Švedska doživela minimalen poraz, a se kljub temu skupaj s Slovenijo uvrstila na olimpijske igre. Za slovensko rokometno reprezentanco bodo to že tretje olimpijske igre. Žreb skupin bo 29. aprila.

R. V.