fbpx

Zmagovita vrnitev Udriha, boleč poraz Spursov

Beno Udrih se je vrnil po poškodbi in pomagal Miamiju do zmage (foto: epa).

Beno Udrih se je po poškodbi vrnil in takoj začel v začetni peterki Miamija, kar je pripomoglo, da so Heatsi prekinili niz štirih tekem brez zmage. Težko pričakovan derbi med Golden State Warriorsi in San Antonio Spursi je brez težav dobil Golden State s 30 točkami razlike.

Miami je bil v zadnjih tednih brez Gorana Dragića in Bena Udriha v izgubljenem položaju in se je komaj obdržal na mestih, ki vodijo v končnico. Težave s poškodbami počasi postajajo preteklost in Miami se vrača v staro formo. Na krilih Wada so tokrat v zaključku tekme premagali Chichago.

Odlična zadnja četrtina dovolj za zmago
Izjemno slabi prva in tretja četrtina nista bili usodni za Miami. Sicer dokaj izenačena tekma v Chichagu se je prelomila šele v zadnji četrtini, ko so Heatsi nadoknadili 8 točk zaostanka in z dobro obrambo na koncu slavili z 89 : 84. Zgolj dva košarkarja pri Miamiju sta presegla 10 točk. Chris Bosh se je ustavil pri 18 točkah, daleč najboljši posameznik tekme je bil tokrat Dwayne Wade z 28 točkami. Beno Udrih je začel v začetni peterki kot organizator igre in v statistiko vpisal 3 točke ob metu iz igre 1/5, poleg tega je dodal še 2 skoka in podajo. Goran Dragić je zaradi poškodbe še naprej odsoten.

Warriorsi kot za šalo opravili s Spursi
Težko pričakovan derbi dveh najboljših ekip lige NBA se ni odločal v zadnjih minutah tekme, ampak že v prvi četrtini. Golden State je tekmo začel sanjsko z 10 točkami naskoka in na krilih najboljšega moža Stephena Currya ob polčasu vodili že za 15 točk. Z novo fantastično predstavo si je Curry ob 37 točkah zaslužil tudi skandiranje MVP svojih navijačev. Tretja četrtina je znova zanesljivo pripadla Golden Stateu, ki je na koncu slavil s kar 30 točkami razlike. Zadnja četrtina je bila zgolj še trivialnost, končni rezultat pa 120 : 90. San Antonio, ki je sicer igral brez Tima Duncana, je zabeležil svoj sedmi poraz, Golden State pa se je samo še utrdil na prvem mestu.

G. V.