fbpx

Znan je dokončni datum derbija Olimpija-Maribor, ki je bil prestavljen zaradi begunske krize

Foto: STA

Nogometna zveza Slovenije je sporočila dokončno odločitev. Težko pričakovani derbi Ljubljana-Maribor, ki ga je upravna enota prepovedala zaradi begunske krize, bo potekal 21. novembra v Ljubljani.

Tako pristaši enega in drugega kluba kot tudi ljubitelji slovenskega ligaškega nogometa so z velikim razočaranjem sprejeli prepoved drugega derbija v letošnji sezoni med zdaj prvouvrščeno ljubljansko Olimpijo in drugouvrščenim Mariborom.

Predzadnji novembrski vikend bodo zdaj v Prvi ligi Telekoma Slovenije tako odigrane tri tekme 18. kroga in predelegirana tekma 15. kroga. Ker bi Olimpija in Maribor sicer imela prvenstvene obveznosti tudi v 18. krogu, je Nogometna zveza Slovenije v soglasju s klubi sprejela odločitev, da se tekmi  18. kroga med Olimpijo in Krko ter Mariborom in Gorico prestavijo na sredo, 25. novembra.

“Na NZS verjamemo, da bo tekma med Olimpijo in Mariborom pravi slovenski nogometni praznik za vse ljubitelje slovenskega ligaškega nogometa, tako za družine kot navijače, ter da bo minil v duhu fair playja med obema ekipama tako na igrišču kot na tribunah,” so povedali v izjavi za javnost.

N. K., STA