fbpx

Znana hokejska pot risov na olimpijske igre

Morda bo na kvalifikacijskem turnirju v Sočiju nastopil tudi prvi zvezdnik slovenske reprezentance Anže Kopitar (foto: epa).

Znan je razpored tekem slovenske hokejske reprezentance na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Slovenski ‘risi’ bodo v Minsku lovili prvo mesto, ki kot edino prinaša nastop na olimpijskem turnirju. Naši hokejisti so na zadnjem olimpijskem turnirju poskrbeli za veličasten rezultat in zaigrali v četrtfinalu.

Slovenska hokejska reprezentanca, ki se v teh dneh pripravlja za nastop na svetovnem prvenstvu divizije 1. skupine, je dobila urnik tekem kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre. Varovanci Nika Zupančiča bodo med 1. in 4. septembrom v Minsku igrali kvalifikacije skupaj z domačini Belorusi, Danci in Poljaki.

Za uvod Poljaki, morda tudi s Kopitarjem
Letos naj bi na treh kvalifikacijskih turnirjih igrali tudi hokejisti iz lige NHL, kar pomeni, da bi selektor Zupančič lahko računal tudi na prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Na prvi tekmi čaka našo izbrano vrsto obračun s Poljsko, na drugi se bodo risi pomerili z Dansko, za konec pa jih čaka še tekma z domačo reprezentanco Belorusije. Nazadnje si je naša hokejska reprezentanca v Vojensu na Danskem priborila olimpijske igre že po prvih dveh tekmah, na koncu pa je na olimpijskem turnirju v Sočiju osvojila odlično sedmo mesto.

Turnirja še v Latviji in na Norveškem
Poleg kvalifikacijskega turnirja v Belorusiji bosta dva potnika za olimpijske igre dala še turnir v Latviji, kjer bodo nastopale reprezentance Latvije, Nemčije, Avstrije in Japonske, ter turnir na Norveškem, kjer se bodo za nastop na OI borile reprezentance Norveške, Francije, Kazahstana in Italije. Na OI 2018 v Južno Korejo peljejo le prva mesta v kvalifikacijskih skupinah. Na olimpijski turnir v hokeju so že uvrščene reprezentance Kanade, Češke, Švice, Južne Koreje (vse bodo igrale v skupini A), Rusije, ZDA, Slovaške (skupina B), Švedske in Finske (skupina C).

R. V.