fbpx

Žreb Eura: Ruska televizija ni želela pokazati turške zastave

Ruski prenos žreba Eura 2016 je minil brez turške zastave (foto: twitter).

Ruska televizija, ki je prenašala žreb Eura 2016, je ob prenosu umaknila uradno grafiko Uefe in jo nadomestila s svojo. Pri tem pa so na ruski televiziji poskrbeli za manjšo ‘napako’, saj so turško zastavo zamenjali z madžarsko.

Vse skupaj bi ostalo neopaženo ali pa bi sodilo v vrsto mnogih napak, ki se zgodijo, ko se zastava kakšne države zamenja z drugo, če ne bi šlo za zastavo Turčije na ruski televiziji. Vse skupaj je nekoliko sumljivo, saj državi trenutno ne gojita najbolj prijateljskih odnosov, zato je vprašanje o namernosti povsem na mestu. Ruska televizija, ki je turško zastavo zamenjala z madžarsko, je sprva sliko objavila celo na twitterju z oznako @MatchTV, a jo je po nekaj minutah umaknila.

Morda vas zanima tudi: Putin ruskim klubom prepovedal turške nogometaše

Rusi in Turki ne bodo igrali skupaj v skupini
Rusija in Turčija bi se lahko med seboj pomerili že v skupinskem delu Eura, saj so bili pred žrebom Rusi uvrščeni v drugi kakovostni boben, Turki pa v četrtega, toda žreb ju je postavil v različni skupini, a se lahko reprezentanci med seboj pomerita v izločilnih bojih. Rusija bo prvi del prvenstva igrala v skupini B skupaj z Anglijo, Slovaško in Walesom, Turčija pa je bila izžrebana v skupino D, kjer so še reprezentance Španije, Hrvaške in Češke.

R. V.