fbpx

Žreb Lige Evropa: Slovenci pred zahtevnimi nalogami

Znani so pari tudi v Ligi Evropa (foto: epa).

Znanih je tudi vseh 16 parov, ki se bodo pomerili v Ligi Evropa. Tudi v tej ligi se nam obeta še kako zanimiva splomlad. Težka naloga je pred vsemi slovenskimi predstavniki, ki so še ostali v tem tekmovanju. Eden izmed vrhuncev bi bil zagotovo dvoboj dveh odličnih napadalcev Šporarja in Beriča, vendar je slednji na žalost poškodovan.

Branilka naslova Sevilla je pred dokaj lahko nalogo, da premaga norveški Molde. Nesrečni Manchester United je prejel relativno lahkega danskega tekmeca Midtjylland. Izjemno zanimiv bo prav tako še en nemško-portugalski obračun med Borrusio iz Dortmunda ter Portom.

Težko delo za Slovence v 1/16 finala
Težko delo čaka Fiorentino našega Josipa Iličiča, ki se bo pomerila z angleškim Tottenhamom, kar bo tudi ena najbolj zanimivih tekem v prvem delu izločilnih bojev. Tima Matavža in njegov Augsburg čakata dve težki preizkušnji proti Liverpoolu. Leverkusen Kevina Kampla se bo pomeril s Sportingom iz Lizbone, ki je v dobri formi. Bojan Jokič se z Villarealom odpravlja v Italijo na gostovanje k Napoliju. Za zaključek sta bila bila kot zadnji par izžrebana še St. Etienne in Basel. To bi moral biti dvoboj dveh odličnih slovenskih napadalcev Šporarja in Beriča, na žalost pa bo tekmo poškodovani Robert Berič izpustil.

Tekme bodo 18. in 25. februarja. Finale bo na sporedu 18. maja v Švici na St. Jakob-Parku v Baslu, kjer bo od zime naprej domoval tudi Andraž Šporar.

Pari 1/16 finala Lige Evropa:
Valencia – Rapid Dunaj
Fiorentina (Iličič) – Tottenham
Borussia Dortmund – Porto
Fenerbahče – Lokomotiva Moskva
Anderlecht – Olympiacos
Midtjylland – Manchester United
Augsburg (Matavž) – Liverpool
Sparta Praha – Krasnodar
Galatasaray – Lazio
Sion – Braga
Sahtar – Schalke
Marseille – Athletic Bilbao
Sevilla – Molde
Sporting – Bayer Leverkusen (Kampl)
Villarreal (Jokič) – Napoli
St. Etienne (Berič) – Basel (Šporar)

V Ligi Evropa so v prvem bobnu končali: Molde, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Rapid Dunaj, Braga, Lazio, Lokomotiva Moskva, Basel, Tottenham, Schalke, Athletic Bilbao, Porto, Olympiacos, Manchester United in Bayer Leverkusen. V drugem bobnu so se znašli: Fenerbahče, Sion, Borussia Dortmund, Midtjylland, Villarreal, Marsseille, St. Etienne, Sporting, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Praga, Augsburg, Sevilla, Valencia, Galatasaray in Šahtar.

G. V.