fbpx

Zvezdnik Anže Kopitar prejel potrdilo, da je med najboljšimi v Evropi

Anže Kopitar je bil izbran v Evropsko reprezentanco za svetovni pokal (foto: STA).

Hokejist LA Kingsov Anže Kopitar je bil izbran v evropsko ekipo, ki se bo na turnirju konec septembra pomerila z najboljšimi reprezentancami sveta. Kopitar je bil izbran za enega izmed nosilcev in za prvi center. To bo tretja izvedba svetovnega pokala, prva po letu 2004.

Svetovni pokal bo potekal med 17. septembrom in 1. oktobrom v Torontu. Za to lovoriko se bodo borile same največje reprezentance, poleg gostiteljice Kanade so tu še: ZDA, Rusija, Švedska, Finska, Češka, evropska reprezentanca in severnoameriška zasedba do 23 let.

Legenda Miroslav Šatan izbral Kopitarja za prvi center 
Ekipo, ki prihaja iz Evrope, je izbiral legendarni slovaški hokejist Miroslav Šatan. Sestava ekipe kaže na zelo pester izbor igralcev. 16 igralcev prvega seznama prihaja iz sedmih držav, vsi seveda nastopajo v ligi NHL. Igralci, ki jih je izbral Šatan, niso državljani držav, ki so uvrščene na turnir. Eden izmed največjih zvezdnikov, če ne celo največji, je Anže Kopitar, ki ga je Šatan izbral kar za prvi center reprezentance. To je zagotovo lepa nagrada za našega edinega hokejista, ki igra v ligi NHL, in dober pokazatelj, da je tudi v letošnji sezoni v odlični formi.

G. V.