fbpx

Sprehodite se z ansamblom Aufbiks po trgu – navdušeni nad poezijo Dragotina Ketteja

Foto: osebni arhiv ansambla

Trije fantje, dva Mateja in Miha, si vedno vzamejo čas za ustvarjanje novih skladb. Miha uradno nekdanji mister Slovenije in drugi najlepši Zemljan 2012, oba Mateja pa neuradno. Ni samo lepota, je tudi izreden talent, ki prinaša skladbe, ob katerih se mnogim naježi koža.

Na skupno pot so sicer stopili že leta 2008, njihova vez pa je bila takrat predvsem Fakulteta za šport, kjer so ugotovili, da gresta odlično skupaj tudi šport in glasba. Najprej so prepevali domače viže po celi fakulteti in kmalu postali nerazdružljivi. Veselje do glasbe in druženja jih je še dodatno povezalo in njihova glasbena pot se je le še vzpenjala.

Kmalu so stopili stopničko višje in začeli z javnim nastopanjem.

Navdušijo z odrsko interpretacijo
Mnogi se jih spomnijo iz narodnozabavnega festivala v Dolenjskih Toplicah 2013, ko so izvedli tudi priredbo belokranjske ljudske pesmi Pastirče mlado in “pometli” s konkurenco.

Niso običajen ansambel, njihova “etno” duša je precej divja, a hkrati nežna.

Kettejeva poezija jih je prevzela
Najnovejša skladba, za katero so posneli tudi videospot, kaže na to, da so radi drugačni in ljubijo umetnost in eleganco tudi v glasbi. Pobudnik, da uglasbijo pesem Dragotina Ketteja, je bil Matej Šoklič.
Osnovni motiv pesmi je nastal že pred desetimi leti na gimnaziji pri uri slovenščine ob branju Ketteja. Med tem časom je skladba zorela in dobivala različne podobe. Letos pa je pesem dokončno dozorela,“
nam je zaupal Matej.

Videospot za skladbo Na trgu si lahko ogledate preko dodane povezave.

Barbara Pirh