fbpx

Srčni poslanec Franc Breznik: Počitnice namenil druženju z otroki in konji ter Slovencem v tujini

Foto: Facebook

Poslanci Državnega zbora imajo do 1. septembra parlamentarne počitnice, vendar poslanec SDS Franc Breznik tudi med njimi ne počiva. Med drugim je obiskal otroke, ki se na taboru v Spodnji Voličini spoznavajo s konji, in jih popolnoma navdušil.

Poslanec SDS Franc Breznik letošnje parlamentarne počitnice preživlja nadvse aktivno. Iz njegovega Facebook profila je razvidno, da je najprej odšel v Nemčijo, delovni obisk pa je začel v deželi Baden-Württemberg, kjer je obiskal Slovensko katoliško skupnost v Stuttgartu, v kateri živi 13 tisoč Slovencev. Medtem ko so nekateri dali možgane dobesedno na “off”, pa se Breznik ni le zadovoljil z obiskom Slovencev v Nemčiji, temveč je dejaven tudi v Sloveniji. V kraju Spodnja Voličina, ki se nahaja v občini Lenart, je obiskal otroke, ki so bili tam na taborjenju, in jih dobesedno navdušil. Očitno pa je bilo srečanje z najmlajšimi in plemeniti lepotci nadvse navdihujoče tudi zanj, saj je na svojem Facebook profilu objavil kar nekaj fotografij, kako uživa v naravi, ob konjih pa tudi z otroki ob prigrizku – bobi palčkah in kozarcu soka. “Z otroki je prijetno poklepetal in nas pospremil na popoldansko jahanje,” so zapisali organizatorji v zapis, v katerem so se mu zahvalili za obisk.

Foto: Facebook

Franc Breznik je s svojo srčnostjo in prijaznostjo eden od najbolj priljubljenih slovenskih politikov. Samo spomnimo na enega izmed najbolj srčkanih videov, ki jih je delil na Facebooku, in sicer, ko je pasjim mladičkom igral na kitaro in poleg prepeval Uspavanko za Evo, ob posnetku pa pripisal: “Našo četico je treba dati spat. Drugače ne znam …”. Posnetek si je ogledalo več kot 11 tisoč ljudi, všečkalo pa ga je več kot 730 Slovencev – no, po resnici, predvsem Slovenk, ki jih je Breznik očaral s svojimi mnogimi talenti.

M. S.