fbpx

Ste vedeli, da je barvanje las lahko tudi zdravilno? Vzemite si čas.

(Foto: Hiše narave).

Zdravi in negovani lasje povedo marsikaj o ženski in njeni osebnosti. Na glavo pa si predvsem nežnejši spol večkrat nanaša vse mogoče preparate, ki ne škodujejo samo lasem, ampak vplivajo tudi na hormonsko neravnovesje in dolgoročno povzročijo marsikatero zdravstveno tegobo.

Rastline za razliko od drugih barv ne škodujejo lasem, ne koži in ne našemu zdravju. Ravno nasprotno, rastline, ki vsebujejo pigmente: KANA, SENA, INDIGO, HIBISKUSOVI CVETOVI so zdravilne rastline. Naravni pigmenti teh rastlin se spojijo z melaninom v naših laseh, brez, da bi jih poškodovali in zasijejo v vsej svoji lepoti. S tem postopkom barvanja se ukvarjajo tudi v Hiši narave v Krškem. Z uporabo rastlinskih barvil je čisto vsaka ženska unikatna, saj se le te vežejo na naše lastne pigmente. Barva je živa, se ne izpira, sonce jo poglobi in lasje sijejo od veselja.

Barvanje las je lahko popolnoma varno in zdravo, če se tega le lotimo na pravilen način. Želja vsake ženske je imeti bujne, zdrave in sijoče lase, saj so že od nekdaj simbol moči in senzualnosti. Ker je lasišče najbolj prepusten del kože, nam še kako ne bi smelo biti vseeno s čim barvamo svoje lase
.

Za barvanje las si vzemite čas
Rastline za barvanje predhodno pripravijo individualno, glede na tip in dolžino las. Pigmenti prodirajo v lase kot tinta v pivnik in tako ne odprejo zunanje luskaste ovojnice ter ne uničijo vašega pigmenta. Za barvanje potrebujete malo več časa in potrpežljivosti, za kar pa ste bogato poplačani. Vaši lasje so ZDRAVI, LESKETAJOČI in ELASTIČNI. Zdravilne učinkovine, ki so v rastlinah pa delujejo na lasišče in celo telo.

Je lahko barvanje las tudi zdravilno?
Barvanje las z naravnimi pigmenti je tudi SAMOZDRAVLJENJE. Slišali smo celo za primere, ko so se ženske leta borile z močnimi migrenami, ki pa so po večkratnem barvanju s kano preprosto izginile.

(Foto: Barbara Pirh).

(Foto: Barbara Pirh).

K njim se je odpravila tudi naša voditeljica osrednje informativne oddaje Barbara Pirh in sklenila, da je sedaj še bolj odločena, da želi na svojih laseh videti le kano in nobene druge barve. Brez pomisleka postopek barvanja s kano priporoča čisto vsem, ki si želijo sijočih las in dolgoročnega zdravja.

Nataša Doberšek iz Hiše narave je poudarila: „Pri nas obujamo tradicionalna znanja in jih združujemo z izdelki, ki so zame neprecenljive vrednosti. Tudi sama svoje dolge temno rjave lase negujem s kano. Skozi svoje zadovoljstvo, lepe, zdrave in neprestano sijoče lase sem se v rastlinska barvila zaljubila ter hitro navdušila prijateljice in znanke. Ohranjanje obredne nege, barvanja, krepitve in zaščite las je poseben, naraven pristop. Želim, da bi ženske to začutile same, znotraj sebe, se prepustile in z našo pomočjo odkrile kako naši lasje delujejo.“

Barbara Pirh