fbpx

Takole so odraščali štirje najvplivnejši voditelji sveta

Vladimir Putin (foto: epa)

Predsednik Putin je odrastel v stanovanju, ki so si ga delile tri družine, kar je bilo tipično za nekdanjo Sovjetsko zvezo. Premier Velike Britanije David Cameron pa je kot pripadnik visoke družbe zrastel na velikem posestvu.

Cameron je izjema med vsemi svetovnimi voditelji, saj je edini odrastel v luksuzu, v kakršnem lahko uživa tudi danes. Rodil se je v družini angleškega visokega razreda, v veliki hiši, na velikem posestvu v mirnem okolju, zgolj 40 kilometrov oddaljenem od kraja Eton. Prav tako je obiskoval najboljšo britansko srednjo šolo, ki je proizvedla že 18 britanskih premierjev, poroča Večernji list.

V precej bolj revnih razmerah pa je zrastel Vladimir Putin, saj je njegova družina še z dvema družinama živela skupaj v trosobnem stanovanju v Sankt Peterburgu, nekoč imenovanem Leningrad.

Foto: epa

Foto: epa

Skromno, a lepo življenje
Najmočnejša ženska v Evropi Angela Merkel je odrasla v skromnem domu svojih staršev, luteranskega pastorja in profesorice angleškega jezika. Rojena je bila v Hamburgu, vendar so se preselili v vzhodno Nemčijo, ko je oče prevzel tamkajšnjo župnijo.

V pravi hiši v cvetju na Havajih pa je od malih nog živel sedanji predsednik ZDA Barack Obama, ki je potomec Američanke in Kenijca. Njegovi starši so se ločili, ko je bil še otrok, oče pa ga je obiskal samo enkrat. Obama je del otroštva preživel v Indoneziji z mamo in očimom, na Havaje pa je prišel dokončat srednjo šolo.

M. P.