fbpx

Temna plat pingvinov – nezvestoba, kraja in prostitucija

Foto: iStock

Če ste morda mislili, da so pingvini ljubeče živali in zvesti partnerji, ste se motili. Znanstveniki razkrivajo njihovo temno plat – ene najbolj prikupnih živalic rade skačejo čez plot, samice pa partnerji silijo v prostitucijo.

Večina ljudi je očarana nad zabavnimi in prikupnimi pingvini, predvsem nad njihovim neverjetnim življenjskim slogom. Znanstveniki razkrivajo dejstva, ki škodujejo njihovemu ugledu. Pingvini konstantno varajo svoje partnerje, mnogo jih ima homoseksualna nagnjenja, matere “pingvinke” pa ena drugi ugrabljajo otroke.

Raziskovalec Robert Scott je leta 1911 pingvine opisal kot “smešne moške v črnih plaščih in beli srajci”. Prvi raziskovalci so bili sicer prepričani, da so pingvini vrsta rib, vendar so si kmalu premislili. Začeli so razmišljati, da so pingvini “mešanci” med ptico in ribo. Nato je Scott ugotavljal, da pingvini predstavljajo “manjkajoči člen med pticami in dinozavri”.

Seksualne navade pingvinov
Douglas Russel je v zgodovinskem muzeju v Londonu razstavil dokumente, ki razkrivajo spolne navade pingvinov. Eden njegovih raziskovalcev je med pingvini preživel vso sezono parjenja. Njegove ugotovitve so bile šokantne. Skupinski seks, homoseksualni spolni odnosi in spolne zlorabe mladičev je le nekaj primerov bizarnosti, ki jih je videl.

Pingvini niso najbolj romantična bitja (foto: iStock).

Pingvini niso najbolj romantična bitja (foto: iStock).

Razmerja na daljavo, nezvestoba in prostitucija
Pingvini so vse prej kot romantični. Domislili so se celo “razmerij na daljavo”. Prav tako prihaja do veliko “zakonskih ločitev”. Kar 81 odstotkov samcev si vsako leto poišče drugo samico. Nezvestoba je med pingvini tudi sicer samoumevna.

Vsaka tretja ženska “pingvinka” namreč vara svojega partnerja.

Pingvini za gradnjo gnezda uporabljajo kamne. Pomanjkanje gradbenega materiala pa je marsikatero samičko prisililo v “prostitucijo”. Moški pingvini namreč ponujajo parjenje svoje izbranke v zameno za kamne. Težko prigarane kamne pa si potem še kradejo med seboj, poroča BBC.

Samice ugrabljajo mladiče
Ženske “pingvinke” pa imajo še eno malce neobičajno navado. Tiste, ki so izgubile svojega mladiča, hočejo na vsak način posvojiti enega izmed prosto tavajočih pingvinčkov. Če ni nobenega na voljo, postanejo nasilne. Med seboj se pretepajo, včasih pa potem ukradejo mladiča neki drugi družini. Ugrabljenega mladička ima potem pingvinka pri sebi tudi do več dni.

N. K.