fbpx

Tina Maze od učiteljice do novinarke, a nikamor brez vijolične kape

Foto: STA

“Pesem Moja pot je moja odločitev je nosila izjemno močno sporočilo. Šele zdaj vidim, kakšna je bila pot, ki sem jo prehodila na belih strminah – tako v izidih, kot v energiji – in kako pomembna je bila omenjena pesem v tisti sezoni,” pravi Tina Maze.

Dolg aplavz, nato pa je na oder stopila šampionka Tina Maze in spregovorila nekaj besed na uvodnem dnevu Sporto konference. Pred njenim nastopom so navzoči z aplavzom pozdravili tudi zmagovalko teniškega Roland Garossa Mimo Jaušovec, prvaka lige NBA in evrolige Radoslava Nesteroviča ter njegovega košarkarskega kolega Marka Miliča.

Tina je spregovorila o sebi, o aktivnostih, ki ji zapolnjujejo vsakdan, ter o uspešni poti, za katero se je odločila, da jo za leto dni prekine.

Od učiteljice do novinarke
“Učiteljica še nisem, bila pa sem dvakrat na praksi. Otroci so me vajeni gledati kot alpsko smučarko, ki tekmuje in se na smučeh spušča po strmini. Morala sem jim razložiti, da je tokrat moja naloga in vloga drugačna,” je Mazejeva opisala del svojega sedanjega vsakdanjika.

Tina Maze ima na družabnih omrežjih več kot 100 tisoč sledilcev in kot pravi, se pomena teh omrežij še kako zaveda. “Ker sem pač taka, da skušam vsako stvar narediti kar najbolje, sem se posvetila tudi temu. Zelo se posvečam neposredni komunikaciji z navijači. To me navdaja z občutkom zadovoljstva, ki je sicer kratek, vendar mi je bil ob pozitivnih komentarjih ves čas dodaten motiv za tekmovanja … Pred letošnjo sezono pa smo se z Milko odločili, da posnamemo tudi oddajo o zakulisju svetovnega pokala. V času kariere se nisem mogla toliko posvetiti drugim sotekmovalkam, kot sem se v Söldnu, kjer sem bila s kamero v ciljnem delu, kjer sem se pogovarjala s športnicami, prav tako pa tudi pred tekmami, in vse skupaj je bilo zelo zanimivo,” je pojasnila Korošica.

Milka Tino Maze sicer podpira že 9 let, podpirali pa so jo, že preden je postavila svojo ekipo, s katero je osvojila največje dosežke, z njo pa še naprej vztrajajo, poročajo finance.si. “Grajenje podobe je ena od najpomembnejših zadev, za katero mora ekipa ali podjetje poskrbeti. Mene ljudje povezujejo z Milko, če nimam Milkine kape na glavi, za ljudi nisem Tina,” je povedala najuspešnejša slovenska smučarka.

In zakaj je začela peti …
“Mogoče se kakega mojega super teka nihče ne bo spomnil čez več let, pesem si bo pa kdo čez čas še zapel,” je dejala Mazejeva. Pohvalila je svojega šefa ekipe Andreo Massija, ki je poleg vsega služil tudi kot odličen filter za obtekmovalne dejavnosti.

Pesem Moja pot je moja odločitev je nosila izjemno močno sporočilo. Šele zdaj vidim, kakšna je bila pot, ki sem jo prehodila na belih strminah – tako v izidih, kot v energiji – in kako pomembna je bila omenjena pesem v tisti sezoni,” se je spomnila Mazejeva.

Se vam kaj poje?

J. F., STA