To pa je dosežek! Gianni Rijavec do zadnjega napolnil grajsko dvorišče v Štanjelu

Medtem ko večina slovenskih glasbenikov tarna, da na njihove koncerte hodi vse manj ljudi, pa se večni romantik Gianni Rijavec nikakor ne more pritoževati. V Štanjelu je imel namreč popolnoma razprodan koncert, na katerem je razvnel navdušeno občinstvo.

Gianni Rijavec je presrečen ugotovil, da se je na njegovem koncertu, ki je bil v petek v prelepem Štanjelu, trlo ljudi, in to le zato, da bi slišali večnega romantika v novi glasbeni preobleki – z novim pop-simfo stilom. Prvič je na oder postavil svoj inštrument, prvič je javno nastopil s klavirjem, belim klavirjem. Družbo so mu na odru delali še Arian Krašna, Sergej Hofman, Mitja Tavčar, Anja Jamšek, Anja Istenič, Urša Kordež in Petra Tavčar, Gianni pa se je v takšni zasedbi predstavil s svojimi najlepšimi baladami, kot so Soča, Veter nesi ji pozdrav, Kamen na srcu in najnovejšo Ti si lepa kot pomlad.

V prekrasnem ambientu grajskega dvorišča gradu v Štanjelu, ob soju sveč in reflektorjev je romantika doživela višek. Občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo grajsko dvorišče, je po koncertu zahtevalo kar dva dodatka. Pop-simfo zvok, ki zaznamuje novo glasbeno pot Giannija Rijavca, je nova smer, ki je v Štanjelu doživela ovacije, doživela je ognjeni krst.

Navdušeno občinstvo
“Še, še, še …!” je vzklikalo občinstvo in v en glas pritrdilo, da so Giannijeve balade ob klavirju z dodatkom godal doživele razcvet in da bodo nove skladbe, ki nastajajo v istem stilu, postale uspešnice. Istočasno je bil koncert dokaz, da ni slovenska pop glasba nič manj vredna kot tista, ki prihaja iz tujine, in da ima tudi slovenska glasba dušo in seže v srce.

M. S.

 • Nata

  Mene pa zelo veseli, da je imel tako uspešen koncert ! A zakaj ?
  Vesela sem , da ljudi le zanima tudi nekaj, kar je izven okvirjev muzike, ki jo igrajo današnjii bendi.
  V naših časih se prav prileže nekaj malo manj nasilnega. Saj je svet že tako prepoln nasilja vseh vrst. .

  • Mojca pokraculja

   Oj Nata, premika se, ljudje potrebujejo lepo muziko. Poglej si malo kakšen video Salvadorja Sobrala, zmagovalca EU songa. Čisto me prevzame ta mladi, skromni fant.

 • domovina mili dom

  Vzorec za ostale slovenske glasbenike. Delajte koncerte in ne jokajte, da je slovenska glasba zoperstavljena. Samo tako bomo izrinili čevapčič trobila iz slovenskega prostora. Ljubimo svojo domovino.

  • Nata

   Oprosti, moram pa malo čivkniti zraven v zagovor glasbenikom. V glavnem so krivi naročniki koncertov. Program si res lahko izbira samo nekaj ” zvezd stalnic ” na našem nebu.Vemo kateri, oz, katere !!

   • domovina mili dom

    V bistvu sem hotel izzvati slovenske glasbenike, da so premalo glasni za svoj prav. Samoiniciativno naj organizirajo koncerte po močvirskem paridolu brez balko organizatorjev. Takrat ko bo ljubljanski opank “teral” svoje trubače, morajo slovenski glazbeniki v sosednji ulici preglasiti to zvočno onesnaženje.

    • Nata

     + + + + + + + + + manjka nam poguma, Slovencem. Takoj se umaknemo.

 • PikaPolonica

  Lep pozdrav čav Mateja…

  • PikaPolonica

   Lep pozdrav, čav Mateja in ne joči za menoj, nafta je zdaj tvoja, prstan zlat pa moj.

 • princeska

  Kdor je enkrat plagiator, je vedno plagiator in nikoli dober glasbenik, žal.

 • komunist

  Kakšen dosežek je to, če ga posluša kakih dvesto ljudi, naj gre v Stozice in naj jih napolne če je kak frajer!

 • Kosobrin

  Vidite, v glasbi, umetnosti smo skoraj vsi istega mnenja. Pustimo politiko, ločevanje na rdeče in bele, bodimo eno, Slovenci! Zgodovina je zgodovina, preživeto, a nikoli pozabljeno. Pred nami je jutrišnji dan!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!