To so najdražje ločitve na svetu, ki so moške stale gore denarja

Foto: iStock.

Kdo so bogataši, ki so morali ob ločitvi globoko seči v žep, saj jih je razveza stala več milijonov, in katere so žene, ki so si z ločitvijo napolnile svoje denarnice? 

1.Roman Abramovič in Daša Žukova

Pred nekaj dnevi je svojo (že tretjo) ločitev napovedal ruski milijarder Roman Abramovič. Z bodočo nekdanjo ženo Dašo Žukovo sta v izjavi za javnost povedala, da sta “po desetih letih skupnega življenja sprejela težko odločitev, ločujeva se, a še naprej ostajava dobra prijatelja, starša in partnerja v projektih, ki sva jih razvila”. Koliko pa bo lastnika nogometnega kluba Chelsey stala ta ločitev? V javnosti se že pojavljajo ugibanja, da bi šlo lahko za eno najdražjih ločitev v zgodovini – Abramovičevo premoženje je namreč ocenjeno na kar 11 milijard funtov. Njegova druga žena, Irina Malandinova, je ob razvezi namreč prejela kar 300 milijonov dolarjev in nekaj delnic njegovih podjetij.

Foto: youtube.

2.Bernie Ecclestone in Slavica Radić

Bernie in Slavica Ecclestone pa še vedno ohranjata naziv najdražje ločitve na svetu. Slavica se je od prvega moža Formule 1 ločila leta 2009, nekdanja manekenka pa je svoj bančni račun s tem napolnila za neverjetnih 861 milijonov evrov. Bernie Ecclestone je ob ločitvi najel Lady Word, eno najboljših britanskih odvetnic za družinska vprašanja, da bi mu vrnili premoženje, ocenjeno na 2,5 milijarde evrov, ki ga je v času zakona prepisal na ženo Slavico.

Foto: epa.

3.Rupert Murdoch in Anna Maria Torv

Rupert in Anna Murdoch sta v zakonu vztrajala kar 32 let, na koncu pa se je tudi ta zveza  končala z ločitvijo – in seveda drago poravnavo. Medijski mogotec je moral ženi odšteti neverjetnih 1,7 milijarde ameriških dolarjev vredno premoženje.  Par se je poročil leta 1967, skupaj pa imata tri otroke: Elisabeth, Lachlana in Jamesa.

Foto: youtube.

4.Mel Gibson in Robyn Moore

Tudi razpadi hollywoodskih zakonov pripeljejo do ogromnih ločitvenih zneskov. Razveza s tedanjo ženo Robyn Moore je zvezdo filma Pogumno srce, Mela Gibsona, stala 500 milijonov ameriških dolarjev. Ker Mel in Robyn nista imela sklenjene predporočne pogodbe, je bila Robyn upravičena do polovice premoženja, ki ga je Mel ustvaril v času zakona. Poročena sta bila 31 let, v času zakona pa se jima je rodilo kar 7 otrok.

Foto: youtube.

5.Elin Nordegren in Tiger Woods

Elin Nordegren je od nekdanjega moža Tigra Woodsa, po škandalu z množičnim prešuštvovanjem, dobila 110 milijonov ameriških dolarjev in hišo na Floridi. Med umazano in javno izpostavljeno ločitvijo se je oglasilo več kot deset žensk, ki so trdile, da je imel eden najboljši golfistov vseh časov razmerje z njimi v času svojega zakona, do danes pa se je ta številka povečala na neverjetnih 120 žensk.

Foto: epa.

6.Tom Cruise in Nicole Kidman

Veljala sta za enega najtrdnejših in najbolj izpostavljenih hollywoodskih parov, vendar tudi njuna zakonska sreča ni trajala dolgo. Avstralska igralka pa si je bančni račun z ločitvijo povečala za 90 milijonov ameriških dolarjev.

Foto: epa.

U. V.

 • Anton

  ljubezen je kot roža, če jo ne neguješ, propade

  sarkazem press

  • Zgornji

   Dandanes več Ljubezni ni … je bolj “smenj z človeškim mesom” … Žal … :-(

  • KIKI

   Vedno to ne drži! Če dobiš v roke takšen, na brzino “vzgojen” cvet, crkne
   že drugi dan! Če ne že drugi, pa kar kmalu!

 • Zgornji

  TO PA JE TO, KO SE TAKOLE KAR ENE X NAPAČNE DUŠE SKUPAJ JEMLJEJO, … SAMO ZATO DA SO SKUPAJ , … IN DA IMAJO “ZAGARANTIRAN” SEX , ALI PA KAKŠEN VIŠJI POLOŽAJ V DRUŽBI … A ŽAL SE TO SLEJ KO PREJ ZELOOO ŽALOSTNO ( IN NEMALOKRAT TUDI DRAGOOO KONČA !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

  • dr Janez Sveti

   Še en podpovprečni, brez ženske in denarja. Bolj Spodnji,kakor Zgornji :)
   DR Janez Sveti genij

   • Zgornji

    Heh, sem imel Več kot Dovolj Denarja še pred krizo , in tudi žensk več kot kadarkoli prej v lajfu , … ampak, z denarjem vred so odšle tudi ženske . In kaj boš potem z takimi keš packami , da ne rečem vlačugarskimi hinavkami ? No, če si ti z takimi zadovoljen, potem kar bodi . Jaz namreč Nočem biti, in tudi Večno Nebom !!! ! !!! Zato pa čakam na naslednjo “pošiljko” katere mi vsake toliko časa pošlje Najvišji.
    Amennn od Zgoraj… navzdol do nesvetega zmotnega ubogega brata Đonija :-)

    • dr Janez Sveti

     :)
     DR Janez Sveti Đoni

 • KIKI

  Moja je prinesla drobiž in bo drobiž tudi odnesla, če me misli za…vat!
  Otroke lahko tudi vzame, če ima voljo!

  • dr Janez Sveti

   Komentar pove o tebi veliko. Si neporočen in brez denarja. Skriti homo.
   DR Janez Sveti genij

 • indijanka

  :) denar torej nadomesti moža

  • dr Janez Sveti

   V takšnih razmerjih in realnost v kateri živijo slavne in zelo bogate osebe je drugačna od našega dojemanja morale in odnosov. Denar ne nadomesti moža, lahko pa prinese veliko različnih ugodnosti da ublažijo “duševne bolečine” :)
   DR Janez Sveti ljubimec

   • indijanka

    Zaključek ne prinaša duševnih bolečin ampak olajšanje. Napačno življenje jih. Prinaša pa bilance na vseh področjih. Bilance so zgodba razuma. Tudi tiste nedenarne. Saj veš, da popolnoma nič ni naključno. Srce zgubiš nekje na sredini, dušo s kompromisi v katerih izgubljaš sebe in na koncu preostane le razum.

    • dr Janez Sveti

     Verjetno vsak doživlja drugače takšne dogodke. Mislim, da vsi skupaj preveč poudarjamo nekakšno zvestobo.Lastimo si vse, čeprav ni nič naše in nič ne bomo odnesli “našega” v drugo realnost. Običajno si v glavah ustvarimo neko sliko realnosti,ki jo želimo imet in mislimo, da jo gradimo. Nič ne gradimo, saj je življenje iz sekunde v sekundo (če verjamemo v čas) samo slučajnost in mi v realnosti ugibamo, kaj se bo zgodilo. Ne zavedajo se, da vse gradimo sami, vendar ne tako kot razumemo iz našega materialističnega sveta. Ko prebiram komentarje kretenov se čudim, (če sploh kdo) kdo živi v skupnosti z njimi! Če si žensko ljubil in te želi zapustit, ji daj vse kar želi. Zakaj ne? Če si ustvaril veliko materialno bogastvo, ga boš še enkrat. Ali je bila samo sreča? Če je bila samo sreča, je bila del te sreče tudi oseba, ki si jo nekoč verjetno ljubil in poročil! Sovraštvo te uniči, če si bogat ali preprosto brez vsega. Največje bogastvo je dojemanje realnosti in dojemanje sreče. Tako preprosto je. Pa vendar je izredno izredno težko dojet, kar sem povedal.
     DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Lepo razmišljaš.

     • dr Janez Sveti

      Samo povem, kako jaz vidim v svoji realnosti. Ali imam prav? Ja. Vendar tudi tisti, ki mi nasprotujejo imajo prav tako prav. Oni pač vidijo svoj prav drugače in njim se njihov prav(realnost) zdi edina možnost od vseh “prav”. Ko bo večina ljudi na tem planetu sprejela takšno razumevanje, bomo mogoče živeli lažje eni z drugimi. A bo to prav? Nimam pojma. Mislim, da je dobro, da ne sledimo drugim, še najmanj tistim, ki se jih bojimo(avtoriteta). Ljudje mislijo, da je lažje sledit, kakor vodit. Ni. Vodit je enostavno, če si velik egoist, ki je prepričan, da je edini pameten in ima vedno prav . Tudi ko nima prav. Odgovornost je tudi to, daje dovolj hraber-a, da si upa vodit.
      DRJanez Sveti no fear

     • indijanka

      Vsak izmed nas ima svoje poslanstvo. To nas vodi. Vedno obstaja prav in obstaja narobe. Karma to zazna. Žal. Včasih tudi sama pozabim nanjo. Kljub trudu in vedenju, da želje ustvarjam sama ali pa so del mene od vekomaj. Potem se zgodi trenutek in se zavem koliko dela me še čaka, da se bom lahko dotaknila zvezd.

   • Ana Job

    Poznam bogate ljudi, ki so v sebi zelo prazni in jih nič ne razveseli več. Živijo v vili, vozijo najboljše avtomobile, žena je njihova vrhunska gospodinja, imajo doma popolnoma VSE. A so prazni. Bojijo se,da bi ostali sami in ne zmorejo koraka.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!