fbpx

Tri napake, s katerimi pri ličenju uničujete svojo kožo

Foto: iStock

Mislite, da je stanje kože odvisno samo od genov, količine popite vode ter izpostavljenosti soncu, vetru in mrazu? Ste kdaj pomislili, da morda tudi vi ponavljate tri najpogostejše napake pri ličenju, ki bistveno vplivajo na videz kože? Preberite, za katere napake gre.

Najpogostejša napaka je, da ličil ne odstranite. Morda se zvečer vrnete domov utrujeni, pa nimate ne časa ne volje, da bi odstranili ličilo. Slej kot prej bo šlo tudi samo dol, če ne prej, pa med tuširanjem, morda pomislite. Žal pa to ni dovolj. Ličila je potrebno dosledno odstraniti, kožo na obrazu pa temeljito očistiti. Tako boste najlažje preprečili pojavljanje zamaščenih aken, lišajev, suhe kože, srbečih izpuščajev, navaja About Style.

Pomemebna je tudi izbira pravega čistilnega sredstva, saj z njim kožo pripravimo na nanos drugih sredstev, kot sta tonik in vlažilna krema. Smiselno je uporabljati linijo naravne kozmetike.

Ličila vedno nanašajte s čistim čopičem (foto: iStock).

Ličila vedno nanašajte s čistim čopičem (foto: iStock).

Ne samo obraz, tudi čopiče je treba čistiti
Če dnevno uporabljate čopiče za nanašanje ličil, jih morate čistiti vsaj enkrat tedensko. Ne samo zaradi nabiranja bakterij, ampak tudi zato, da bodo ščetke dlje časa uporabne. Dotrajane čopiče in ščetke pa je potrebno seveda zamenjati. Naj vam ne bo težko zapraviti nekaj evrov za nujno opremo, saj gre navsezadnje za vašo kožo, ki si zasluži najboljše.

Preverite rok trajanja
Tako kot vsak drug izdelek, imajo tudi ličila svoj rok trajanja. Če se ne ličite vsak dan, ampak le ob posebnih priložnostih, se vam lahko hitro zgodi, da boste pozabili na rok trajanja. Če se je rok trajanja izbrisal, so zanesljivi znaki, da je na primer maskara ali ličilo staro, če opazite, da ima čuden vonj ali teksturo, se suši ali packa, predvsem pa bodite pozorni na reakcije na svoji koži.

V. V.