fbpx

U2 s pesmijo za vse umrle v pariških napadih

Foto: epa

Ena najbolj znanih rock skupin U2 se je vsem žrtvam pariških terorističnih napadov poklonila s posebno pesmijo, ki so jo napisali za to priložnost. Pesem so zaigrali na koncertu v Parizu, kjer naj bi nastopali že takoj po napadu, a so koncert prestavili. 

”Stojimo skupaj z žrtvami napadov v Parizu,” je povedal Bono, pevec skupine U2, medtem ko so se na velikem zaslonu izpisala imena vseh ubitih v terorističnih napadih v Parizu. ”Stojimo skupaj tudi z žrtvami v San Bednardinu,” je dodal Bono.

Pariz, mesto svobode
Zasedba U2 je za to priložnost napisala novo pesem z naslovom Streets of Surrender (Ulice predaje). V besedilu pesmi Pariz opisujejo kot mesto svobode z ulicami ljubezni in ponosa. Kot je za CNN povedal Bono, je to pesem sprva napisal za italijanskega pevca Zucchera.

Pevec in kitarist imata v Parizu svojo hišo
Kitarist The Edge je pesem komentiral: Glasbo dojemamo kot zvok svobode in rock and roll ima pri tem veliko vlogo. Zato povratek v Pariz za nas ni zgolj simboličen. Mislim, da začenjamo proces upora.”  Oba, tako Bono kot The Edge, imata v Parizu tudi svojo hišo. ”Mesto združuje kulturo, odlično glasbo, restavracije in francosko kulinariko, vse, kar nam je zelo pri srcu,” je dodal kitarist.

Po pariških napadih so člani zasedbe U2 poskušali pomagati tudi skupini Eagles of Death Metal, ki je nastopala v klubu Bataclan v času terorističnega napada.

M. G.