fbpx

Ugotovili vzrok za smrt Princa

Foto: epa

Glasbenik Pince je umrl zaradi prevelikega odmerka protibolečinskih zdravil Fentanil, je ugotovila preiskava.

Poročilo medicinskega urada v Minnesoti je prišlo na dan več kot mesec dni po nenadni smrti izjemno nadarjenega glasbenika, ki so ga našli na njegovem domu. Preiskovalci so zato že zaslišali njegovega zdravnika, ki se je s Princem sestal dvakrat pred njegovo smrtjo in mu predpisal smrtonosna zdravila.

Gre za zelo nevarno zdravilo
Predpisana zdravila, ki so ga ubila, so našli tudi pri Princu, prav tako pa so odkrili tudi recept, ki mu ga je predpisal njegov osebni zdravnik. Gre za Fentanil, ki je nekajkrat močnejše zdravilo od heroina, poroča BBC. Za to zdravilo je ameriški urad za zdravila že večkrat opozoril, da ga dodajajo heroinu in predstavlja veliko nevarnost javnemu zdravju ter varnosti. Po njihovem naj bi bile že majhne količine smrtonosne.

Pustil je velik pečat v glasbi
Princa so našli mrtvega na njegovem posestvu v Paisley Par Studios 21. aprila. Po nekaterih trditvah je glasbenik trpel zaradi bolečin v kolenih in bokih, ki so posledica številnih javnih nastopanj na odru. Prince Rogers Nelson se je rodil 7. junija 1958 v Minnesoti, zaslovel predvsem v 80. in 90. letih. Znan je bil kot pisatelj, pisec pesmi, instrumentalist in igralec, njegov lik pa je zaznamoval glasbeno sceno več kot treh desetletij. Svojo prvo pesem je napisal pri sedmih letih, v svoji karieri je posnel 30 albumov, prodal pa je več kot 100 milijonov plošč.

M. P.