fbpx

Umrl 93-letni Nigerijec, ki je imel 130 žena in 203 otroke

Foto: epa

V Nigeriji je na svojem domu po nerazkriti bolezni v 93. letu umrl bivši muslimanski pridigar Mohammed Bello Abubakaru. Do leta 2008, ko je bil v središču pozornosti, je imel najmanj 86 žena, a je ta številka do smrti narasla na 130.

Ženske so k muslimanskemu pridigarju Mohammedu Bello Abubakaru, ki je bil znan kot Baba Masaba, prihajale zaradi različnih bolezni. Pozdravil jih je očitno tako, da jim je naredil otroka. Taka dejanja sicer obsoja islam v Nigeriji. Do leta 2008, ko je še bil v središču pozornosti, je imel najmanj 86 žena in 170 otrok. Do smrti se je število žena povzpelo na 130, število otrok pa na 203.

“Bog me je prosil in še jih bom poročil”
Mohammed Bello Abubakaru je nekoč povedal, da ne hodi on za ženskami, ampak pridejo one k njemu. “Bog me je prosil za to in še jih bom poročil.” Ganiat Mohammed Bello, ki je bila z njim poročena 20 let, je za BBC povedala, da je bila v srednji šoli, ko jo je mama pripeljala na srečanja z njim. Rekla je sicer, da se ne more poročiti s starejšim moškim, a je Mohammed rekel, da je to zapoved od Boga.

B. J.