Apokaliptične napovedi: Grozi nam padec asteroida, ki bi lahko povzročil cunami, ki bi prizadel obsežna kopna območja!

Foto: Twitter

Morebitni padec asteroida na Zemljo bi bil lahko usoden za velik del človeštva. Priznani znanstvenik Neil deGrasse Tyson namreč opozarja na dejstvo, da bi lahko v bližnji prihodnosti asteroid, ki bi treščil v katerega izmed oceanov, povzročil tako obsežne popotresne valove, da bi ti izbrisali obsežna kopna območja. Kot primer navaja, da bi znameniti asteroid Apophis v primeru padca v Tihi ocean sprožil tako velik cunami, da bi ta zalil ter s tem uničil praktično celotno zahodno obalo Severne Amerike.

Zemlji grozi 370 metrov široki Asteroid Apophis 99942. Ta je veliko zaskrbljenosti povzročil že decembra 2004, ko so prve raziskave pokazale na skoraj 3-odstotno možnost, da bi ta velika kamnita gmota na Zemljo lahko padla že 13. aprila 2029. Omenjene napovedi pa so se kmalu izkazale za prenagljene. Leta 2006 so namreč znanstveniki zavrnili tezo o trku na ta dan ter obenem kot možen datum za eno največjih katastrof določili 13. april 2036. Možnosti za trk pa so tudi takrat zanemarljivo majhne. Verjetnejši bi lahko bil trk leta 2068, pa še takrat bi bile po poročanju spletnega portala Express možnosti za to le 1 proti 150 tisoč.

Ameriški astrofizik Neil deGrasse Tyson je na svojem javnem predavanju v San Franciscu ne glede na vse že leta 2008 jasno poudaril, da bi bil lahko trk omenjenega asteroida usoden za velik del človeštva. Opozoril je zlasti na možnost, da bi Apophis treščil v katerega izmed oceanov, kar bi povzročilo cunami, ki bi pod seboj izbrisal obsežna kopna območja. “Trčil bo 500 milj zahodno od Santa Monice,” je takrat med drugim povedal in s tem jasno nakazal, da izračuni napovedujejo, da bo omenjeni asteroid padel v Tihi ocean zahodno od ameriške zvezne države Kalifornije.

Neil deGrasse Tyson (Foto: epa)

Cunami bi povsem uničil zahodno obalo Severne Amerike
Morebiten padec Apophisa, ki je sam po sebi veliko večji celo od znamenitega Eifflovega stolpa, bi za velik del sveta pomenil pravo apokalipso. Po Tysonovem mnenju bi namreč padec omenjenega asteroida v Tihi ocean povzročil več zaporednih visokih valov, ki bi z neizmerno veliko količino prenesene vode hudo prizadeli zahodno obalo Severne Amerike. Vse hiše, tovarne in druge človeške zgradbe bi bile zaradi cunamija povsem uničene, s tem pa tudi življenje v tem delu sveta.

Velikost Apophisa v primerjavi z Empire State Buildingom in Eifflovim stolpom. (Foto: Wikipedia)

Rajko Golob

 • milan stojko

  Bla, bla…

 • samotoje

  Kako naj resno jemljem človeka s takim telovnikom?

 • Morala

  Ne strašite ljudi! Pri tej tehniki, bi ga razdrobili na več kosov,,,

 • sodnikisozločinci

  Ni hujše katastrofe od padca kurca. Vprašajte luftarko, če ne verjamete.

 • Dragan Krstič

  Ja jest sem na Krvavc že nesu napihljiv čoln in 200 paštet za preživetje. Samo ne vem kako z vodo. A bom lahko zajemal kar iz cunamija al bom moral plastenke vode kupit.

  • učko

   Maš cajt, pa zbij eno Noetovo barko, not pa nažen sam kure pa prašiče, nobenih človeških oslov. Boš preživu, brez brige.

 • Dragan Krstič

  Ja jest čist verjamemem temu znanstveniku pa tud našim znanstvenikom ki pravijo da so Slovenci pravzaprav Etruščani in Veneti in ne Slovani. Ja kdo pa hoče bit dons še Slovan. Boste velik bolj spoštovan u Evropi če rečete jaz sem Etruščan in ne Slovenec. Hvala tem našim znanstvenikom. Študij, ki so ga jim plačali davkoplačevalci ni bil zaman.

 • xtc

  Kj pa če pade na Moskvo?Ali Beograd?
  Kam se bodo Kučan in ovce hodile klanjat in r**+ nastavljat?

  • GverilaStyle

   tudi njih bo zbrisalo iz slike……bogi reveži, pa tako so kradli in nič nebojo s seboj odnesli…..so skor tako bogi kot tisti, ki verjamejo v boga a ko umrejo je razočaranje do amena. hahahahaha

 • GverilaStyle

  A to pomeni, da so bili muslimanski teroristi, uvoženi v EU samo, da tukaj umrejo??? Tud prav….odoh smo svi skupa u tri pizde materine.

 • Borut Stari

  Fotko tega cepca poglej pa bo vse jasno.

 • terminalar

  Če preživimo, bo kriv JJ.

 • Skrajno Desni

  Skrajni čas.

 • Franc Šink

  Zemlja se ne bo sama raztreščila. Nekaj bo moralo udariti v njo.

  • Novakec1

   Krjavl jo bo na pu preseku.

 • Artur

  Apokaliptične napovedi: Grozi nam padec asteroida, ki bi lahko povzročil cunami, ki bi prizadel obsežna kopna območja???!!! Je..li ludi zbunjene.
  https://www.youtube.com/watch?v=d7h3JFHNdOs
  https://www.youtube.com/watch?v=1H2KeQUcmvg

 • Jan Kovalski

  Velikost asteroida bi potem ko bi se prebil skozi atmosfero bila manjša kot je tu navedena saj bi ga en del zgorel in razpadel.

 • SF32

  Svet lahko rešimo tako, da našim socialistom podelimo koncesijo za upravljanje naravnih virov tega astroida. Do 2025 ga bo že zmabjkalo, pa četudi nanj ne bo stopila človeška noga…

 • črnaovca

  Nič ne bo škode v ameriki bo cunami ustavil Čuk Nori, pri nas pa Grims

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!