Alarmisti zaradi topljenja ledu na Grenlandiji zagnali pravi kaos – zaradi šokantnega pojava, ki ga imenujemo poletje

Foto: STA

Ledena gora. (Foto: STA)

Grenlandija je v enem dnevu izgubila 11 milijard ton stopljenega ledu, in sicer zaradi šokantnega pojava, ki ga imenujemo poletje.

Strokovnjak za podnebne spremembe iz CBS Newsa Ted Scambos meni, da je omenjeni pojav zaskrbljujoč in nenavaden. Podobnega mnenja je tudi Washington Post, ki je pojav razglasil za enega največjih dogodkov topljenja ledu, ki je bil kadarkoli zabeležen. Prav tako se z njimi strinjata tudi priznani alarmist Bill McKibben ter kandidatka za predsednico Amy Klobuchar, senatorka Minnesote.

Če tudi vi do te točke še niste zaskrbljeni, bi seveda morali biti. Ali se ne zavedate, da če se bo ledena plošča Grenlandije topila s tako nenavadno hitrostjo, je bo v 12.500 letih kar polovica izginilo? Ja, prav ste prebrali. V 12.500 letih, kar je več kot dvakrat toliko časa, kolikor smo sedaj mi tu, od prve civilizacije naprej, poroča Breitbart.

Grenlandija (Foto: EPA)

Grenlandija bo imela leden pokrov še lep čas
Toda vsemu ne gre verjeti na prvo žogo. Willis Eschenbach je pojave izračunaval na blogu “Watts Up With That?” in ugotovil: “Vprašajmo se naslednje: če bi Grenlandija nadaljevala z izgubo ledu pri hitrosti 103 milijarde ton na leto, koliko let bi preteklo, da bi Grenlandija izgubila denimo polovico ledene odeje? Da si lahko odgovorimo na to vprašanje, moramo primerjati letno izgubo ledene mase s celotno količino ledene plošče, ki pokriva Grenlandijo. Ledena odeja Grenlandije vsebuje približno 2.600.000.000.000.000 ton vode v obliki snega in ledu. Torej, če bi Grenlandija nadaljevala z izgubo 103 milijard ton ledu letno, bi potrebovala 12.500 let, da bi izgubila samo polovico celotne ledene plošče.

Celo v primeru, da bi se izguba ledu desetkratno povečala, bi še vedno potrebovala tisoč dvesto let, da bi se stopila polovica vsega ledu, ki pokriva celotno Grenlandijo, kar pa ne bodo dočakali niti naši pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra-pravnuki.

Pia Porenta

 • RATATA

  Ta svet je itak tako zelo pokvarjen in nor, da je najbolš da vse poplavi. Mene BQ, imam čoln.

  • Common Sense

   Ta je dobra:) Jaz pa jadrnico. Se srečava na piru sredi morja;)

   • RATATA

    Ne vem kje me bo nosilo, ko mi zmanjka bencina. Važn, da imam tendo za senco.

 • xtc

  Ja gre res za alarmannten pojav menjavanja letnih časov groza ,ki traja že od vekomaj.
  Idioti levi.

 • Anton

  LUčka je že doživela orgazem

  sarkazem press

 • Olga101

  Levičarji v Sloveniji nimajo časa za to, razvažajo elektrofiltrski pepel po Sloveniji in ga “začasno” skladiščijo, da ga bodo baje potem zbirali in uporabili za nove izdelke… Skrbijo za okoljsko “pravičnost”…
  Vsa zbirališča nevarnih odpadkov so “uspešno” počistili – s požigom…

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI NAVICI! LEVI MEDIJI JIH ZLAHKO OPRAVLJAJO!

 • bojan

  Po preteklih 12.500 pa zemlje sigurno ne bo več … Za toliko let v prihodnost pa je res idiotsko paniko delat

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!