fbpx

Vodja intervencije: Požar še vedno pustoši po Krasu, sedaj je požarišče dolgo že 3 kilometre

Foto: (STA)

Kras je v plamenih! Na območju Renškega vrha nad Renčami je zagorelo malo po deseti uri. Požar se je začel hitro širiti proti vasi Temnica, nato pa ga je burja obrnila v drugo smer. 

S požarom se trenutno bori 300 gasilcev, ki so širjenje uspeli omejiti s pomočjo štirih helikopterjev, dveh slovenskih, dveh italijanskih in hrvaškega gasilskega letala, poroča STA. Ne glede na to, ogenj še ni pod nadzorom, sporočajo gasilci.

Požar se je širil zelo hitro zaradi suše in presušene vegetacije, je razložil vodja intervencije Simon Vendramin. Trenutno je bistveno, da se požar ne bi razširil proti vasem, zato bo preko noči izvedena nočna straža. Gori predvsem borov gozd in podrast. Na lokacijo so bili napoteni tudi delavci Rdečega križa Slovenije.

Slišati je bilo eksplozije
Gasilcem pomagajo tudi pirotehniki, saj je na območju požara potekala Soška fronta in je tam še veliko neeksplodiranih sredstev, ki bi lahko situacijo še dodatno poslabšale. Med gašenjem požara je bilo slišati eksplozije, pomeni, da je gotovo prišlo do detonacij.

Vzrok požara zaenkrat še ni znan.

Več sledi …

Andrej Žitnik