Znanstveniki opozarjajo: Močan potres v letu 2018 bo ogrozil milijardo ljudi

Foto: epa

Znanstveniki opozarjajo, da bi lahko zaradi nihanja v hitrosti rotacije Zemlje lahko prišlo do uničujočih potresov po vsem svetu, zlasti na najbolj poseljenih tropskih območjih.

Roger Bilham z univerze v Koloradu in Rebecca Bendick z univerze v Montani sta svoje ugotovitve predstavila in objavila na letošnjem srečanju Ameriškega geološkega združenja, ki je potekalo oktobra. Glede na rezultate trdita, da prihaja do manjših sprememb v rotaciji Zemlje, ki bodo povzročile spremembe v dolžini dneva za približno eno milisekundo. A ta majhna sprememba bi lahko bila odgovorna za katastrofo velikih razsežnosti. Povzročila bi namreč velike energijske spremembe pod površjem planeta.

Po teoriji naj bi upočasnitev povzročila spremembo oblike Zemljinega trdega notranjega jedra, to pa bi nato vplivalo na tekoče zunanje jedro, na katerem počivajo tektonske plošče, ki tvorijo zemeljsko skorjo. Učinek je večji na tistih tektonskih ploščah, ki so v bližini najbolj poseljenih območij ob ekvatorju. Tam živi kar milijarda svetovne populacije, piše ruski RT.

Foto: epa

Zemlja nas opozori pet let prej
“Povezava med Zemljino rotacijo in potresno aktivnostjo je zelo močna in zato predvidevamo, da lahko prihodnje leto pričakujemo večje število močnih potresov,”
je za The Guardian dejal Bilham. Do takšnega zaključka so znanstveniki prišli po letih raziskav.  Pod drobnogled so namreč vzeli potrese, ki so bili od začetka 20. stoletja jakosti 7 ali več po Rihterjevi lestvici. V tem časovnem okviru so znanstveniki zaznali pet obdobij, ko je seizmično delovanje znatno večje in se pojavlja vsakih 32 let. Zadnja upočasnitev se je zgodila pred štirimi leti.

“V tem periodnem obdobju, je bilo okoli 25 do 30 močnejših potresov na leto. V ostalem časovnem obdobju jih je bilo le okoli 15. Sporočilo je zelo neposredno: Zemlja nas pet let prej opozori na potrese v prihodnosti,” je še dejal Bilham.

Letos “le” šest, drugo leto tudi do 20 potresov
Na primer. Potres leta 2010 z magnitudo 7 je ubil več kot 100 tisoč ljudi na Haitiju, medtem ko je zaradi potresa z magnitudo 9 na Japonskem leta 2011 umrlo 18 tisoč ljudi. A takrat je prišlo tudi do cunamija in jedrske krize na Japonskem. Mehiko, Irak in Iran so prav tako prizadeli uničujoči potresi v zadnjih mesecih, a lahko zbledijo ob napovedi, kaj lahko pričakujemo drugo leto.

Bilham je prepričan, da lahko drugo leto pričakujemo večje število uničujočih potresov in da letos ti še niso doživeli vrhunca. Letos smo namreč imeli le okoli šest hudih potresov, medtem ko bi jih lahko bilo drugo leto 20.

B. O.

 • Steiermark

  Upam, da se bo fejst streslo v Afriki in na Bližnjem vzhodu, da kameltreiberji nebodo rabili nadaljevati poti proti Evropi in jo spremeniti v evroazijo!

  • Hun

   glej da se ne bo pri nas streslo da bos ti kam moral bezat…smrad privoscljivi…ne morm verjet, da nic krivim rojenim otrokom privoscis trplenje…kaj je s tabo, gnoj pokvarjen..ti res nis mel ljubezni v vzgoji…mat ti je sigurno pila in se ni brigala zate

   • Steiermark

    titov pedofilček, ne se razburjat za stvari ki jih nisem izrekla, raje naj te skrbi tvoje smrdljivo pedofilsko titovo obnašanje, katerega si sam bil deležen! Tvoja “mati”, ki je pa pravgotovo bila kamela, je tudi pila in to vodo, ki jo je imela potem na zalogi še za 14 dni, dokler vsa ni pronicala v tvojo prazno glavo…..

  • ti si en veliki debil brez pameti

   • Steiermark

    a ti si pa debil z pametjo? debilno!

  • tisti ki drugemu želi, sam dobi

   • Steiermark

    zato boš pa dobil slej ko prej po svoji prazni betici in če boš imel še “srečo”, še kaj v tazadnjo….

 • tarantela

  Jebela, če bo daljši dan, bo treba prej ustat zjutri! Ma, sej se jim je utrgal!

  • Soave

   Ma tarantela, sam da bomo lahko ustal !

 • Soave

  Potresov se pa res bojim. Se spominjam tistih let 1975 – 76, ko so bili otroci majhni in se je kar naprej guncalo. Smo imeli kar pripravljen nahrbtnik z najnujnejšim in seveda, z dokumenti.
  Bog nas varuj, no !!

  • če se stese nič ne pomaga, Japonci zraven dobijo še ogromne cunamije

   • Soave

    Saj se ni za hecat. . . .. . . pa vendar, še dobro, da imamo samo tisti čebriček morja.

  • Hun

   kaj bi bla pol begunka al migrantka?

   • Soave

    Ne eno, ne drugo! Verjetno bi ostala v Sloveniji, ali ne? Se umakneš na varno in prideš nazaj na svojo posest.
    Kako bi pa ti ravnal?

    • Hun

     kaj ti bodo dokumenti ce gres vn iz bajte na varno na zrak za nekaj minut?

     • Soave

      No, nič hudega. Greš pač nazaj noter. Nahrbtnik pa tudi.

 • milanček

  murgle, tam eno bajto naj se pogrezne!

  • :-)

   o tem odloča narava, da ne bo glih kontra, tisti ki komu želi, sam dobi

 • hm

  človeštvo je na enem svetu, nekateri pa se vedejo, da je vse njihovo, a nič ni od nikogar, vse je od stvarnika.

 • bednick

  Med znanstvenikom in vedeževako je potres.

 • Eric Koston

  enega zvijes pa se nic ne trese

  • ,

   ti kar sanjaj

 • Bozz

  Znanstveniki nas opozarjajo. Sedaj so že preroki njihove scientism religije. Znanost je nekaterim postala religija, znanstveniki pa njihovi visoki svečeniki in preroki. Naj nam raje povejo kaj so nam vse ti (psevdo)znanstveniki zamolčali. Ah ne, iluzija se mora nadaljevati. So mojstri čarovniki iluzij.

  Glejte znanstveniki, vas pa Bog opozarja:

  Jeremija 10
  10 GOSPOD pa je resnični Bog, živi Bog in večni Kralj. Od njegovega gneva se bo tresla zemlja, narodi ne bodo sposobni vzdržati njegovega srda.

  Razodetje 16
  16 In zbral jih je na kraju, ki se po hebrejsko imenuje Harmagedón.
  17 Sedmi je izlil svojo čašo po ozračju in od prestola v svetišču je prišel močen glas, ki je rekel: »Storjeno je.«
  18 Nastali so bliski, glasovi in gromi in hkrati velik potres, kakršnega ni bilo, odkar živi človek na zemlji; tako neznanski je bil potres.
  19 Veliko mesto je razpadlo na tri dele, mesta narodov pa so se zrušila. Bog se je spomnil vélikega Babilona, in tako ji je dal čašo z vinom svoje strašne jeze.
  20 Vsi otoki so se razbežali in gorá ni bilo več najti.

  Vse kar vi delate je, da s svojimi napovedmi potrjujete Sveto pismo in kaj prihaja, pa čeprav se tega ne zavedate. Potres bo tako močan, da otokov ne bo več in gore bodo zravnane z zemljo.

  • OrangeHitler

   Kakšen astronomski idiot, še dobro da ne smetiš na pravih portalih in se raje skrivaš med svojo čredo retardiranih paranoikov, ki mislijo, da vedo “nekaj več”. Da poznajo skrivnost, ki je nihče ne…

   Patetično in žalostno.

   in zdaj bom označen za komunista in to bo to… ko bi bil vsaj malo izviren

 • Bozz

  “Znanstveniki opozarjajo, da bi lahko zaradi nihanja v hitrosti rotacije Zemlje lahko prišlo do uničujočih potresov po vsem svetu, zlasti na najbolj poseljenih tropskih območjih.”

  Hahaha, iluzija, iluzija, ljudje pa nimajo pojma. Zemlja je pri miru in ne rotira. Eksperimenti PRAVIH znanstvenikov kot je eksperiment imenovan “Airy’s Failure” in vsi ostali so to jasno pokazali, a so jih psevdoznanstveniki pometli pod preprogo.

  GEOCENTRICITY – An animated explanation of “Airy’s Failure” experiment.
  https://www.youtube.com/watch?v=87M2i61N1cU

  Ljudje živite v iluziji pa se tega sploh ne zavedate, saj zato se pa reče iluzija.

  • Bozz

   In zemlja je tudi ploščata in sonce ni tako veliko in oddaljeno kot nam lažejo da je. Prav tako so odkrili razliko med sončevo in lunino svetlobo in odkrili, da luna ne odbija sončeve svetlobe, ampak proizvaja svojo lastno svetlobo. To so storili tako, da so izmerili temperaturo sončeve svetlobe v primerjavi s senco in lunino svetlobo v primerjavi s senco. V prvem primeru je na soncu topleje in v senci hladneje, kaj ne poveš ane, v drugem primeru pa je v senci topleje in na lunini svetlobi hladneje. Tako so potrdili kar uči Sveto pismo in razgalili te lažnjive psevdoznanstvenike, katerih naloga je realnost Svetega pisma skriti pred ljudmi, z lažno, lažnjivo, prevarantsko znanostjo oz. psevdoznanostjo.

   In še eden od mnogih dokazov za ploščato zemljo in 500 let njihovega laganja:

   Salar de Uyuni Salt Flat in Bolivia Flat Earth Sense
   https://www.youtube.com/watch?v=9vtVj6h2XCQ

   WORLD’S BIGGEST MIRROR | Uyuni Salt Flats, Bolivia
   https://www.youtube.com/watch?v=1vPMD3wmaZo

   V Boliviji je spektakularna solnata ravnica, ki meri 100 milj (160 km) od konca do konca. Glede na enačbo za ukrivljenost zemlje (20 cm na 1,6 kilometra na kvadrat), ki nam jo je dala (psevdo)znanost, bi drugi konec,
   kjer se ravnica konča, moral biti več kot 1,6 kilometra pod horizontom, pa so spusti in padci po celi ravnici znotraj enega metra! Lahko vidiš gore na drugi strani, ki bi morale biti pod horizontom, pa se vseeno vidijo. Dokaz, da zemlja ni ukrivljena. Njihova lastna (lažna) enačba jih izda. Seveda so računali na ignoranco ljudi, da nobeden ne bo preveril, in nekaj časa so imeli prav, nekaj časa je ta iluzija delovala, sedaj pa popušča. Za to so uporabljali tudi Hollywoodsko propagando z nešteto sci-fi filmi in nadaljevankami.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Salar_de_Uyuni

   Salar de Uyuni (or Salar de Tunupa)[1] is the world’s largest salt flat at 10,582 square kilometers (4,086 sq mi). It is located in the Daniel Campos Province in Potosí in southwest Bolivia, near the crest of the Andes and is at an elevation of 3,656 meters (11,995 ft) above sea level.[2] The Salar was formed as a result of transformations between several prehistoric lakes. It is covered by a few meters of salt crust, which has an EXTRAORDINARY FLATNESS with the average elevation variations WITHIN ONE METER over the entire area of the Salar.

   • TomTom

    Priporočam ti obisk osnovne šole, ali pa raje kar psihiatrije. Ne moreš verjet da imajo takšne budale volilno pravico. Ti bi še danes kuril čarovnice če bi lahko.

   • dare326

    Flat head Bozz. lol

   • OrangeHitler

    Torej vsi satelitski posnetki mednarodne vesoljske postaje Zemlje v živo, kjer se kristalno jasno vidi točno, kakšne oblike je, nič ne štejejo. Kot recimo: http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload
    Ne, najbolje nek 16 sekundni youtube klip, ki ne dokazuje popolnoma ničesar.

    Ma kak idiot zabit, prosim ne razmnožuj se. Ker taki idioti kot si ti, s takim velikanskim egom, ki mislijo da vedo “nekaj več”, so največja grožnja našemu obstoju in napredku.

  • slosin

   eppur si muove ……in zakaj nas zavajajo…

  • Artur

   Treba končno Novo24Tv enkret ozavestit da , ne bo več NWO satanistično propagando širila hahaha.
   Tem “znastvenikom” nebi dal niti ovce čuvati :
   https://aplanetruth.info/2016/11/22/nasa-documents-referring-to-a-flat-earth/

  • TomTom

   Ja samo ti butl z alu folijo na glavi si ugledal resnico. Bravo, verjetno si tako ponosen nase da še lastne prdce shranjuješ v steklene kozarce za prihodnje rodove.

 • samotoje

  Asfalt na sliki je pa tak, kot bi ga Zidarjevi mojstri gor metali.

 • Artur

  7,2 stopnje po Richterjevi lestvici 4. marca 1977 v Romuniji . Grozen občutek sem ga doživel na karauli na Romunski meji ravno na straži neverjetno kako je bobnelo pod menoj in kot ,da bi bil na zibajoči barki hahaha.

 • Izaija

  Madona, sta pa naračunala.

  Običajno je takle znanstveni dosežek življenjsko delo, ko pa se potem ne izide oziroma potresa ni pa ugotovijo, da so se malce uračunali in imajo naslednjih deset let spet ogromno dela z novo računico.

  Medtem vi garate, da se lahko iz vaših davkov z blagoslovom političnih falotov plačujejo take velepomembne dejavnosti.

 • dr Janez Sveti

  LAŽ!!!!!!!!!!
  Niti en resen strokovnjak na svetu, nekaj takšnega nebi potrdil! Potresi so nepredvidljivi in ni načina,ki bi jih napovedoval!
  Objavljate LAŽI!!

  DR Janez Sveti genij

  • tohuvabohu

   Če drži, da je v bližini ekvatorja milijarda ljudi (ta številka je v resnici močno odvisna od definicije “bližine”), pa niso vsi zbrani na enem mestu, torej bi tudi v primeru močnega potresa bilo prizadetih mnogo manj ljudi. Itak pa v tem članku mrgoli neumnosti. Američani temu rečejo junk science.

   • ahnenpass

    Je res, potresi so precej lokalizirani dogodki in je še kako odvisno kakšno področje zajamejo,kadar se trese morsko dno, razen naprav, tega nihče ne zazna.

  • ahnenpass

   Niti ne, gre za neke modele, iz katerih je mogoče videti vzorce oscilacij in pa za fizikalne količine, ki se pri takih masah zelo spremenijo, čeprav traja zgolj sekundo.
   Recimo, pero lahko pobereš in vržeš brez napora, za težak televizor bi rabil precej več časa, ker ima večjo vztrajnostno maso in je tudi oblike take, da ga težje zgrabiš in vržeš, sile pač počasneje naraščajo.

   • dr Janez Sveti

    Nihče ne zna napovedat potresov. Niti vedeževalec Dany :) Konec filozofiranja.
    DR Janez Sveti vesoljc

 • AlojzZ

  PLOŠČATA ZEMLJA

  Zadnjih 200 let nasprotniki kristjanov uporabljajo mit, da so zgodnje in srednjeveške krščanske cerkve učile, da je Zemlja ploščata. V nasprotju s tem je zgodovinar Jeffrey Burton Russell v Inventing the Flat Earth pokazal, da je bila vera v ploščato Zemljo v cerkvi izrazito redka, in da se je ta mit začel v 19. stoletju s fiktivnim poročilom Washingtona Irvinga o Kolumbu; izmišljotino o ploščati Zemlji sta nato agresivno podpihovala J. W. Draper in A. D. White, da bi očrnila kristjane, ki so nasprotovali tedaj novi teoriji C. Darwina.

  Zgodovinska dejstva so naslednja:

  1) Biblijski prerok Izaija (okoli 700 pr. n. št.) pravi, da Bog ”prestoluje nad zemeljskim krogom”, pri čemer hebrejski izraz označuje kroglo.

  2) Aristotel (384 – 322 pr. n. št.) je o okrogli Zemlji pisal na podlagi opazovanj luninih mrkov (tedaj Zemljina senca zakrije Luno in ta senca je okrogla, ne glede na smer, kar potrjuje, da je Zemlja krogla).

  3) Srednjeveški evropski vladarji so že od 5. stol. dalje za znak svoje vladavine uporabljali zlato kroglo, imenovano globus cruciger, kar je latinsko za ”kroglo, ki nosi križ”, in je simbolizirala Zemljo pod vladavino Kristusa. Če bi verjeli v ploščato Zemljo, je ne bi simbolizirali s kroglo.

  4) Angleški menih, teolog in zgodovinar Venerable Bede (673 – 735) je bil tudi vodilni astronom svojega časa. V svojem delu De temporum ratione (O izračunavanju časa) je med drugim izračunal, da je bil svet ustvarjen 3952 pr. n. št., pokazal je, kako se izračuna datum velike noči, in eksplicitno učil, da je Zemlja okrogla. Iz tega je pokazal, zakaj se dolžina dneva in noči spreminja z letnimi časi, in kako je plimovanje posledica vpliva Lune (Galileo je plimovanje stoletja kasneje narobe pojasnil). Bede je o Zemlji zapisal naslednje: ”Zemljo imenujemo kroglo, ker […] Zemljin obseg predstavlja popolno kroglo. […] Resnično je krogla, postavljena v središče vesolja; v svojem obsegu je kot krogla, in ne okrogla kot ščit, temveč kot krogla …” (Henderson, World-famous astonomers celebrate the Venerable Bede, 2009, cit. po Sarfati, 2013)

  5) Tomaž Akvinski, vodilni srednjeveški teolog (1225 – 1274), je v svojem delu Summa Theologica zapisal: ”Fizik dokazuje, da je Zemlja okrogla na en način, astronom na drug način: slednji to dokazuje z matematiko, na primer z oblikami mrkov, ali kaj podobnega, medtem ko fizik to dokazuje s fiziko, na primer z gibanjem težkih teles proti središču, in tako dalje.”

  6) Krištofu Kolumbu (1451 – 1506) njegovi sodobniki niso nasprotovali glede oblike Zemlje, temveč glede njene Zemlje – in v tem so imeli prav (Kolumb je obseg Zemlje podcenil za okoli 25 %).

  7) Mit o ploščati Zemlji ne izvira iz zgodovine, temveč iz zgodbe Washingtona Irvinga (1783 – 1859) z naslovom The Life and Voyages of Christopher Columbus (1828). Irving je bil verjetno prvi pristni ameriški pisec uspešnic.

  http://www.ustvarjen.si/uvod/ploscata-zemlja/

  • tohuvabohu

   Sploh je ukrivljenost Zemlje vidna s prostim očesom (če bi bila Zemlja ravna, ne bi videli črte obzorja). Z razširjanjem mita o cerkvenem učenju o ravni Zemlji se rdečkarji samopovzdigujejo na račun nevednosti ljudi, češ, kako smo mi pametni in učeni. V resnici so pa zahojeni populistični bedaki.

   • OrangeHitler

    Ko že misliš, da se lahko enkrat strinjaš z navijačem Nove, le-ta seveda nemudoma zatem privleče (ponovno) na plano svoje standardne paranoje pred rdečimi, saj je jasno da še vedno živijo v 60ih.
    V odgovor bom seveda prejel ponovno klasično in dolgočasno triado o tem, kak komunist sem in bla bla…

    • tohuvabohu

     Pol življenja sem dal skozi v času partijske diktature. O svojih čudovitih izkušnjah s komunisti si bom vedno vzel pravico govoriti in pri tem me ne bo ustavil noben nekdanji ali sedanji komanč.
     Jaz sem že v 60 letih razmišljal demokratično v nasprotju z rdečkarji, ki še danes častijo pedoBroza in objokujejo izgubljene pridobitve socializma. Tako da prosim ne serji o tem.

     • OrangeHitler

      Pravim samo, da navijači Nove nikakor ne morete brez tega, da nebi v popolnoma vsak komentar vključili vaše frustracije o nekih komunistih, tudi ko je tema ploščata zemlja.
      Žalostni ste in nikoli ne bo napredka, ker nas stalno silite v preteklost

     • tohuvabohu

      No no, ne pretiravaj. Je pa seveda res, da opozarjanje na pretekle napake in nečednosti pripomore k boljši prihodnosti. Ko boš to zakapiral, pa dvigni dva prsta.

     • OrangeHitler

      Jaz bi se z veseljem osredotočil na pretekle napake, vendar ni potrebno 70 let v zgodovino in se iti lovljenja duhov.
      Se ne strinjaš, da so težave, ki jih sedaj doživljamo bistveno bolj pomembne od tega, kdo je komunist in kdo ne… Glede na to, da smo popolnoma nesamostojni (EU, Nato) in nesuvereni, podvrženi surovem planilskemu kapitalizmu ki nima popolnoma nič s prostim trgom ali enakopravnostjo možnosti… a ni bolj pomembno osredotočati se na to, kar imamo sedaj in priznati, da to, da se ločimo na leve-desne, najbolj koristno le za nabijanje političnih točk tistih, ki se pretvarjajo, da jim je mar za narod?
      Midva imam bistveno več skupnega kot ti in kdorkoli iz SDS

     • tohuvabohu

      Lej, seveda je bolj važno ukvarjati se s sedanjimi problemi, ampak brez izkušenj iz preteklosti in poznavanja vzrokov za težave ne gre. Saj končno ne gre (le) za dogodke pred 70 leti, ampak za celotno obdobje po letu 1945, ki je bilo izdatno obremenjeno z rdečo ideologijo. Zakaj pa me lahko vsak smrkavec, ki ne ve nič razen tistega, kar so mu zabili v glavo v šoli (ki je še vedno zelo ideološka), zmerja z narodnim izdajalcem, klerofašistom, katolibanom in podobno?
      Še tole: sintagma “nabiranje političnih točk” je za moje pojme huda diskvalifikacija in psovka, ker tistemu, ki javno zastopa neko mnenje, lepi, da laže in da v resnici ne misli tako, kot govori, seveda v boju za oblast. Trikrat lahko ugibaš, kdo je izumil in kdo največ uporablja to grdo formulacijo ter kdo je tisti, ki je prepričan, da ljudem vidi v globino duše in da lahko izmeri njihovo iskrenost. To so tisti, ki so to brezobzirno počeli 70 let, mar ne?

     • OrangeHitler

      Od 80ih let dalje se svet niti približno več ne beli glave s kakršnokoli rdečo ideologijo in komunizmom. Najbolj pereče težave, s katerimi se sedaj spopadamo (podnebne spremembe, brezposelnost, astronomska neenakost, davčne oaze, vojne/ekonomske migracije) so direktni rezultat neoliberalnega kapitalizma in globalizacije, pa če se sliši še tako “levo”. Koliko časa nas bodo še obirali do kosti pod okriljem t.i. “svobodnega trga”, ki to niti približno ni?? Koliko časa, preden se vam bodo nehali pred očmi risati neki komunisti izpred 70 let??
      Noben partizan, domobranec, četnik ali ustaš ni mogel predvideti tega, kar se sedaj dogaja.
      In ja, nabiranje političnih točk je popolnoma pravilen izraz za judi, ki izkoriščajo in podpihujejo strahove svojih volilcev.

     • tohuvabohu

      Svet se danes ukvarja s številnimi problemi, vendar mi imamo drugačno situacijo, ki je v veliki meri posledica preteklih dogajanj. Vojne, socialni problemi in podobno so vedno bili in vedno bodo. Kriviti za to neke imaginarne “neoliberalce” (kaj pa je to, hudiča?) je zamegljevanje.
      Floskula “nabiranje političnih točk” je bedarija. Če je ta psovka nadomestek za “demagogijo”, je treba povedati, da so naši levaki svetovni prvaki v tem športu. Samo poglej njihove nastope v parlamentu. Kar se tiče npr. SDS: kako lahko kdo trdi, da ima vedno manj “prijateljev”, v isti sapi pa, da nabira nekakšne točke (?). To ja ne gre skupaj.

     • OrangeHitler

      Povej mi, katera situacija ni posledica preteklih dogajanj…
      Žalostno, da imaš vojno in socialne probleme za nekaj samoumevnega.
      Glede neoliberalizma: poguglaj, ne bom ti razlagal.

     • tohuvabohu

      No, seveda, naša situacija pač nosi posledice NAŠE preteklosti. Ne vem, zakaj to tajiš.
      Vojna in socialni problemi so pač dejstvo in midva tega ne bova spremenila.
      Ali mi lahko poveš enega vplivneža, ki samega sebe razglaša za neoliberalca? To je butasta levičarska izmišljotina.

     • OrangeHitler

      Ne tajim, razlikujeva se le v tem, katera preteklost ima kakšen vpliv. Medtem ko ti strašiš z nekimi komunisti izpred 70 let, ti jaz podam jasne ekonomske razloge, ki vplivajo na vse, kar nas danes zadeva.
      “ki samega sebe razglaša za neoliberalca” wtf???? Od kdaj je pa to kriterij??? Nič ni potrebno “sam sebe razglašati”, prekleto dovolj so že dejanja sama.
      Si nisi poiskal definicije? Ker jaz ti je tukaj ne bom recitiral.

     • tohuvabohu

      Petkrat sem ti že razložil, da ne gre (le) za dogodke pred 70 leti. Gre za 45 let tiranije, politične policije, ustvarjanje drugorazrednih, sovraštvo do drugače mislečih itd. itd. Če misliš, da to ne pusti posledic, se grozljivo motiš. Gre pa tudi za žive ostanke preteklosti: privilegiji, mafijske metode, tajkunizacija, prihvatizacija, ideološko šolstvo in zlorabljeno sodstvo, rdeči mediji in še in še.
      O neoliberalizmu se ne mislim prepirati, ker je to konstrukt rdečkarjev brez podlage v dejstvih. V bistvu je ogabna psovka. Medtem ko so povojni pokoli dejstvo, ki ga po tvojem ne bi smeli niti omenjati.

     • OrangeHitler

      Sicer pa ne vem kaj si hotel povedatis pravim stavkom.

      Jaz pravim, da so največji problemi, s katerimi se soočamo sedaj in v tem trenutku, neposredna posledica globalizacije in osvoboditve kapitala v 80ih letih. In ne komunistične vladavine .

      In sicer zato, ker smo vpeti v več mednarodnih združenj, ki so usmerjene popolnoma kapitalistično (EU, Nato) in nimajo več nikakršne veze s komunizmom. Zato se mi zdi strašenje z duhovi izpred 70 let popolnoma neproduktivno in zavajajoče

     • tohuvabohu

      Ne delaj se francoza. Dobro veš, da imamo še danes opravka z nekdanjo partijsko elito, ki še vedno vedri in oblači in ji nekateri rečejo udbomafija. Tu so še tajkunske zgodbe, sovraštvo do tujcev, ki bi lahko vlagali v naš razvoj, iranska zgodba, korupcija in še in še. Vse to izvira NEPOSREDNO iz preteklega režima, ne pa strašenje izpred 70 let. Nasprotno, 70 let stare stvari pogrevajo rdečkarji, ki nas še vedno zmerjajo z izdajalci in fašisti ter še vedno grozijo s Hudimi jamami.

     • OrangeHitler

      Vsi bi že zdavnaj pozabili na 2. svetovno vojno in rdečkarje, domobrance in ne vem koga še, če nebi SDS lastnoročno začela kampanijo za oživitev strahov pred komunisti, za nabiranje političnih točk (a boš spet užaljen, ker sem uporabil ta izraz?).

      Vedeli so, da jim bodo krščane speljala SLS in NSi in so zato morali poseči po nečem drugem. In revizija zgodovine s pomočjo skrajno sumljivih kvazi-zgodovinarjev brez referenc je omogočila, da se drži teh 30% ljudi v “strahu in šahu”.

     • tohuvabohu

      O čem to nakladaš, nesrečnež?

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ odlično….. vendar dvomim da bo oranžni smrkavec, kaj od tega tudi razumel….

  • OrangeHitler

   Sploh ni važno, kdo propagira to idejo.
   Če je neumna, je neumna in bo s strani razumnih ljudi zavržena.
   Zakaj se že pogovarjamo o tem??

   • AlojzZ

    Zato, ker je nekdo omenil ploščato zemljo in zasmehoval kristjane.

    • ahnenpass

     Največji užitek je poslušati levičarja in ateista, kako napačno razlaga modele, ki naj bi dokazovali, da je Zemlja okrogla, vendar če bi človek njih poslušal, potem očitno ne bi mogla biti taka.

     • OrangeHitler

      Najbolj žalostno pa desničarja, ki misli, da “ve nekaj več”; ko propagiro to do amena idiotsko idejo. Toda nič ni dovolj retardiranega, da nebi zaslužilo odobravanja s strani alt-right bedaka.

      Se že veselim naslednjega krščanskega “odkritja”

     • Cucurbita Pepo

      XD

    • OrangeHitler

     Če si zaslužijo zasmehovanje, ga naj dobijo

    • Cucurbita Pepo

     Kristjane se da zasmehovat na 1001 način.

  • Artur
  • ahnenpass

   Ampak vsaj toliko zapisov bi lahko našel v svetih spisih, kjer trdijo, da je ravna.
   Zemlja bo vedno ravna, poglej pred nosom, kaj vidiš drugo kot ogromno ravnino. Nam se zdi logično, da je okrogla, ker so nas tako učili v šolah in podprli trditve z raznimi eksperimenti, ker jo nenazadnje lahko vidimo iz vesolja, ampak te stvari ti mora nekdo najprej razložiti in pokazati.
   Je sploh pomembno, v praksi itak ne opazimo razlike, ker je krogla tako ogromna, mi pa tako majhni. Ideja je postala viralna prav zato, ker se je nekdo zavedel, da večina ljudi ni sposobna odgovoriti na vrsto bolj ali manj logičnih vprašanj in razložiti vse mogoče naravne pojave, če ne moreš nedvoumno odgovoriti na vprašanja in dokazati svojo tezo, je lahko tudi ravna. Ne velja se šlepati na internet in medije, vsak človek z dokončano osnovno šolo mora znati sam dokazati, zakaj je Zemlja okroglo telo, brez vsakega inštrumenta, razen kar lahko najde v naravi. Pa se je izkazalo, da temu ni tako, ljudje pač verjamejo eno ali drugo, načelno jim je jasno, zakaj točno se jim pa ne ljubi potruditi in razmisliti. Take se da prepričati v karkoli, ravna zemlja je samo en tak psiho test.

  • Cucurbita Pepo

   Zemlja je stara veliko več kot je zapisano v Bibliji. Ni prišlo do svetovne poplave, človek ni iz praha-ženska ni iz rebra, Zemlja in Sonce nista nastala sočasno, ženske niso manjvredne, homosexualnost ni nemoralno, čudeži se ne dogajajo, zvezde nebodo padle iz neba, pekel in nebesa so laž,… med drugim vemo tudi zakaj ženske boli med porodom in zakaj se kače plazijo ;)… seveda so ljudje verjeli v ploščato Zemljo!

 • Ana Job

  Upam, da bo murgeljskega palčka potegnilo v razpoko.

  • Pezde

   Tam se bo zrušila baraka in iz salonitk bo ven pokukal škrat. Kakor ima trdo bučo, dvomim, da bodo le te preživele.

   • Ana Job

    Ja, taki, kot on so trdoživi.

    • Pezde

     Jaz bi ga priklopil na aparate, če tudi mora dočakati 120 let starosti, samo, da bo priča dokončnemu sesutju komunizma v Sloveniji. Potem naj pa s sliko od Tita v rokah in s solzami v očeh crkne. Luciferju je itak že podal roko.

     • Ana Job

      Prav imaš. Je pa situacija v Sloveniji po zaslugi Kurćanovega klana tolk težka, kot še ni bila za srednji razred, če sploh še ta razred obstaja.

 • Pezde

  Sam pesimizem vas je. Kaj pa dejstvo, da bo dan za 1 milisekundo daljši? A ni to dobra novica?

  • ahnenpass

   Hitrost je razdalja, ki jo telo prepotuje v nekem času, če se sistem upočasnjuje, je nekje pobralo ogromen potencial energije.

   • Pezde

    Hudič je, ker bodo spet nasrkali reveži v starih podrtijah, razni izbranci na visokih položajih bodo pa v varnih novogradnjah in varno obnovljenih hišah.

 • Franc Šink

  Naj se trese, kdo bo pa nosil to breme zemeljsko.

 • Brutus

  Če bo to res, bomo zagotovo vedeli leta 2019…..

 • Hribouc

  Ja, bo držalo.
  Zadnji dve leti se trese kar pogosto na JZ od Lublane proti Brežicam. to nakazuje, da se zna uresničiti
  napoved preživelega iz povojnih pobojev , ki je povedal, da se bo zaradi prekletstva , ki so ga izrekali mučeni in nedolžni umirajoči nad norimi morilskimi komunisti, ki je dodeljeno narodu za štiri generacije naprej, zemlja razklala čez pol Slovenije.
  Očitno postaja, frekvenca tresenja je vse pogostejša – spremljajte potrese in delajte zaznamke, pa boste ugotovili, da se utegne zemlja razklati na liniji Ljubljana/Vidmarjeva vila OF – Murgle,štab CK ZKS – Škofljica – Ribnica – Kočevski rog.
  Se smejite?

 • Cucurbita Pepo

  Članek spet popolna neumnost… sram vas je lahko da v ekipi nimate zaposlenega enega znanstvenika, ki bi klofnil po glavi vsakega brezmožganskega novinarja preden objavi takšne bedarije…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!