Če imate to krvno skupino, boste verjetno doživeli infarkt

Foto: iStock

Raziskovalci so ugotovili, da imajo osebe z bolj tveganimi krvnimi skupinami večjo koncentracijo proteinov za strjevanje krvi, kar lahko povzroči trombozo arterije. To je tudi eden izmed glavnih vzrokov za srčno in možgansko kap ali pljučno embolijo. 

Če uživate hrano, ki ne ustreza vaši krvni skupini, je več možnosti, da boste imeli več zdravstvenih težav. Zdaj pa se je izkazalo, da lahko tudi krvna skupina pokaže nekatere bistvene podrobnosti.

Tveganje pri krvnih skupinah A, B ali AB je večje kot pri skupini 0
Evropsko kardiološko društvo je objavilo študijo, ki je nastala z analizo podatkov več kot 1,3 milijona ljudi, rezultati pa so pokazali, da je tveganje za bolezni srca in ožilja pri krvnih skupinah A, B ali AB za devet odstotkov večje kot pri ljudeh s krvno skupino 0. Ugotovili so, da imajo osebe z bolj tveganimi krvnimi skupinami višjo raven proteinov za strjevanje krvi, kar lahko povzroči trombozo arterije, ki predstavlja enega izmed glavnih razlogov za srčno in možgansko kap ali pljučno embolijo. Tveganje za trombozo se po dopolnjenem 45. letu starosti poveča pri obeh spolih. Tako imajo ljudje s krvnimi skupinami A, B in AB večje ravni slabega holesterola in galektina.

Foto: iStock

Potrebne so nadaljnje preiskave
Tessa Cole, vodja raziskav na univerzi v Groningenu na Nizozemskem, je dejala, da so potrebne dodatne študije, ki bi prispevale k potrditvi teh rezultatov. Po njenem prepričanju bi bilo treba v prihodnosti upoštevati krvno skupino pri preprečevanju srčno-žilnih bolezni, podobno kot se upoštevajo ravni holesterola, leta, spol in krvni tlak.

 H. M.
 • Zima prihaja

  Nimam teh strahov.Sem arijske rase .

  • Rožle

   Itaq..ti rajš merki, da nouš zmrznu ..!

  • ,

   Kaj manjka arijcem? So visoki, postavni :-)

   • Rožle

    Kar sam sabo mal raspravljaš ..?

 • Rožle

  Dobro, mi lahko samo še poveste katero ima Rožle krvno skupino .. ?

  • cosmosjasnovidec

   Verjetno so ti že kdaj vzeli kri za preiskavo in nekje imaš navedeno grupo.
   Seveda,če namesto krvi nimaš vode.

   • Rožle

    Sem pomislil. da bi mi znal tudi avtor tega članka kako pomagati …
    tako na daljavo s telepatskim prenosom …

 • Bozz

  Domač jabolčni kis čisti arterije od znotraj. Priporočeno je, da v vsak kozarec vode, ki ga spijete čez dan, dodate žličko domačega jabolčnega kisa. Seveda je fino, če jabolka iz katerih se pripravi kis, niso špricana.

  Rdeča pesa (in ostalo sadje in zelenjava) niža visok krvni pritisk.

  Prav tako domača kurja jajca preprečujejo srčno žilne bolezni po najnovejših raziskavah (jajčni holesterol ne škodi kot so nam prali možgane v preteklosti!)

  Infarkt, kap (mašenje žil) primarno povzroča sladkor, ko rani notranje stene žil. Holesterol samo zaflika rano. Torej ne jejte sladkorja in tudi holesterolu ne bo potrebno flikati ran in tako se ne bo nabiral na notranjih stenah žil in povzročal infarkta.

  • cosmosjasnovidec

   Res je kar si napisal.
   Sta pa dva holesterola.Dober in slab.Dober je potreben za različna opravila torej primer kot si napisal flikanje ran itd. uničuje pa tudi slabega v kolikor imata neko razmerje,da slabšega ni večja količina od dobrega.
   Holesterol mislim na slabega povzroča zelo veliko stres kar ljudje sploh ne pomislijo.