fbpx

[Foto] Pediatrična klinika v Ljubljani do novih standardov kakovosti

Foto: Pediatrična klinika

Pediatrična klinika UKC Ljubljana je zabeležila nov mejnik v razvoju. Prejela je dva certifikata kakovosti, in sicer  ISO 9001:2008 ter EN 15224:2012. Vodstvo pediatrične klinike trdi, da je bil s podelitvijo certifikatov storjen pomemben korak, saj le-ta kažeta na kakovost in varnost oskrbe bolnikov. 

Certifikat EN 15224:2012 je nadgradnja certifikata  ISO 9001:2008 in je specifično usmerjen v zdravstvo. Oba certifikata sta usmerjena v izboljšanje kakovosti vodenja in zgodnjega prepoznavanja tveganja, da bi se zadovoljstvo pacientov preko izpolnjevanja njihovih zahtev lahko maksimiziralo kar v največji meri.

Do izboljšav so prišli s povezovanjem aktivnosti, ki omogočajo bolj učinkovito delovanje kliničnih procesov, pri čemer so uvedli tudi klinične kazalnike kakovosti, s katerimi preverjajo učinkovitost raznih novosti in tako zmanjšujejo tveganje na področju zdravstvene oskrbe otrok in drugih podpornih procesov.

Skoraj sto milijonov evrov za pediatrično kliniko
Klinika obsega 24.000 kvadratnih metrov površine. Združuje kar šest nadstropij, na katerih je razporejenih 90 bolniških sob in 250 postelj za mlade bolnike. Pod naslovom klinike delujejo oddelki za neonatologijo, gastroenterologijo, hepatologijo, nutricistiko, onkologijo, hematologijo, endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni, kardiologijo ter pljučne bolezni. Pod streho pediatrične klinike so tudi službe za alergologijo, revmatologijo, imunologijo in služba za otroško psihologijo. Izgradnja je stala 95,8 milijonov evrov.

Ž. K.