fbpx

Letos na voljo trije milijoni – kdo jih bo porabil?

Foto: Pixabay

“Vlaganje v zdravje na delovnem mestu se povrne z boljšimi medsebojnimi odnosi,” je dejal v. d. direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Samo Fakin in dodal, da je letos za promocijo zdravja na delovnem mestu na voljo tri milijone evrov.

V Sloveniji je bilo v letih 2013 in 2014 uspešno zaključenih 48 projektov promocije zdrava na delovnem mestu, vrednih dva milijona evrov. Z izvajanjem projektov promocije zdravja na delovnem mestu Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije spodbuja prenos dobrih praks na čim več slovenskih podjetij in zaposlenih, poroča STA.

Dobro psihofizično zdravje pomeni manj poklicnih bolezni, izgorevanja, bolniških odsotnosti, pa tudi zdravstvenega in psihološkega absentizma ter tudi prezentizma.

Optimalno psihofizično stanje posamezniku omogoča, da lahko v polnosti opravlja svoje delo učinkovito, racionalno gospodari s svojo energijo in časom, je v dobri mentalni kondiciji za ustvarjalno reševanje problemov, običajno je na delovnem mestu bolj samoiniciativen in zavzet.

Morda vas zanima tudi: V službo je treba, pa čeprav bolan

Le zdravi in zadovoljni zaposleni so dolgoročno tisti, ki pomembno prispevajo k razvoju in gradnji vsake organizacije, skrbijo za njeno optimalno delovanje ter dobro delovno in medsebojno vzdušje.

Anja Dangubič