fbpx

Minister Poklukar pred 1. novembrom v pismu prosi državljanke in državljane: “Bodite solidarni do drugih, spoštujte PCT-pogoj”

Minister za zdravje Janez Poklukar (Foto: STA)

Minister za zdravje Janez Poklukar je pred praznikom vseh svetih državljanke in državljane pozval ko odgovornemu vedenju ob tradicionalnem obisku grobov. Kot je v pismu zapisal minister, razume potrebo ljudi po bližini po dveh turbolentnih covidnih letih, vendar je ravno to idealna priložnost za virus, da še bolj zaokroži in se razmnožuje. Spoštovanje PCT-pogoja pomeni tudi solidarnost do drugih.

Spoštovani,

pred nami je praznični vikend, dan spomina na mrtve, ko se še posebej poklonimo svojim bližnjim in ljubljenim, ki jih žal ni več z nami. To je tudi čas, ko se običajno srečujemo tudi z bolj oddaljenimi sorodniki in znanci. Povsem naravno in prav je, še posebej po sedaj že skorajda dveh turbolentnih letih, da si želimo bližine soljudi. Vendar pa je ravno to odlična priložnost tudi za virus, da še bolj zaokroži in se razmnožuje.

V zdravstvu in stroki nas opozarjajo, da so slovenske bolnišnice resnično preobremenjene, zaradi zdravljenja covidnih bolnikov pa se ukinjajo nekateri drugi programi. Zato je prav, da smo kot družba odgovorni in da naredimo vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje virusa.

Prosim in spodbujam vsakega posameznika, da ravnamo družbeno odgovorno, da sami zamejimo nenujne stike, še posebej z bolj ogroženimi posamezniki, na primer starejšimi in bolnimi. Bodimo solidarni drug do drugega, pomagajmo si in spoštujemo pogoj PCT.

 S spoštovanjem,

Janez Poklukar