Ne nosite denarnice v žepu na zadnjici – ne zaradi kraje, ampak zaradi zdravja

Foto: epa

Nošenje denarnice v žepih na zadnji strani hlač ni tvegano zgolj zaradi nevarnosti kraje, temveč tudi zaradi zdravstvenih razlogov. Dovolj je že sedenje na denarnici 30 minut na dan.

Še posebno v večjih mestih v tujini in na lokacijah, kjer je velika gneča, se nošenje denarnice v zadnjih žepih ne priporoča, saj je vselej prisotna nevarnost, da nam jo bodo spretni žeparji nevidno ukradli. Poleg tega obstaja tudi nekaj razlogov več, zakaj tovrstno shranjevanje denarnice ni priporočljivo, piše Business Insider.

V nevarnosti je drža
Po mnenju nekaterih strokovnjakov denarnice v tem predelu ne bi smel nositi nihče, ker sedenje na njej resno ogroža pozicijo hrbta ter držo telesa pri sedenju, saj ta ustvari asimetrično ali neuravnoteženo medenico in hrbtenico. To lahko vodi do nastanka številnih zdravstvenih težav, kot so začasne bolečine, degeneracija vkleščenje živca in še marsikaj, kar skozi čas lahko povzroči poslabšanje in še hujše bolečine.

Tudi najmanjša velikost dernice in sedenje na njej zgolj 30 minut lahko povzroči okvaro hrbtenice in posledične bolečine. Najboljši način, da se temu izognete, je, da se navadite denarnico hraniti v žepih jakne ali v torbici in iz žepov na zadnji plati odstranite tudi najmanjše predmete.

M. P.