Odkrili učinkovito zdravilo proti staranju?

Foto: Freepik

Znanstveniki so prišli do zelo zanimivega odkritja. S pomočjo živila, ki ga imamo zelo radi skoraj vsi, lahko pomladimo svoje telo za nekaj desetletij!

Uporabili so močne antioksidante, jih dodali temni čokoladi in naredili zdravilo proti staranju. Vsaj tako trdijo britanski strokovnjaki. Prostovoljci, stari med petdeset in šestdeset let, so redno jedli okusno čokolado in po nekaj tednih doživeli velik preobrat. Pomladili so se za nekaj let.

Strokovnjaki so s poskusom ugotovili, da se je prostovoljcem, ki so redno vsak dan jedli to zdravilno čokolado, po štirih tednih zdravje korenito izboljšalo. Njihovo telo se je pomladilo, prekrvavitev se je izboljšala, zmanjšalo se je število vnetij v telesu, koža je postala bolj napeta, gubice po obrazu so se zgladile.

Ker je zdravilna čokolada tudi lahek obrok, saj vsebuje tablica le 38 kalorij, strokovnjaki menijo, da bo na voljo tudi diabetikom.

Čudežne čokolade še ni na tržišču, se pa strokovnjaki trudijo z dodatnimi raziskavami, da bi svojo teorijo potrdili in tako kmalu ponudili izdelek širši javnosti.

Za upokojence