fbpx

Odšla je v bolnišnico, da bi rodila, in se zbudila pet dni pozneje – brez nog

Foto: EPA

Ella Clarke je v pričakovanju naraščaja prišla v bolnišnico zaradi carskega reza, pri katerem je prišlo do hudih komplikacij, zaradi katerih so ji morali zdravniki odrezati obe nogi. V njenih nogah so se namreč začeli nabirati krvni strdki, ki bi lahko ogrozili njeno življenje. 

Clarkova je pričakovala, da jo bo ob prebujenju iz narkoze pričakala njene novorojena hčerka Winter Rose, vendar temu ni bilo tako. Ob postelji jo je pričakal zdravniška ekipa, ki ji je morala pojasniti, da je prišlo pri porodu do hudih komplikacij, zaradi katerih je ostala brez obeh nog.

Ella Clarke: Bila sem brez skrbi
Clarorkova, mati osmih otrok – od tega šest rojenih s pomočjo carskega reza – ni pričakovala zapletov, kljub temu da jo je “babica” že v 20 tednu nosečnosti opozorila, da ima nizko placento, kar bi pri porodu lahko povzročilo izdanto krvavenje. “Bilo je prvič, da sem imela nizko placento, ampak me ni skrbelo,” je v intervjuju za angleško televizijo povedala Clarkova.

“Pozabili so preveriti …”
Njen optimizem je bil pretiran, saj ni računala na nepazljivost zdravniške ekipe, ki se je možnih komplikacij sicer zavedala, a ni pravočasno ukrepala. Clarkova je med carskim rezom začela izdatno krvaveti, kar je pogosta komplikacija pri ženskah, ki so prestale že več carskih rezov. Med porodom je prejela pet krvnih transfuzij, nato pa so jo obdržali v umetno povzročeni komi. Zdravniška ekipa bi morala pri pacientki po protokolu vsako uro preverjati, ali se ji morda nabirajo krvni strdki, česar pa niso naredili, saj so – pozabili. Minilo je šest ur, ko jo je nekdo prvič pregledal, a je bilo takrat že prepozno, piše britanski Daily Mirror.

“Odvzeli so mi življenje”
Zaradi malomarnega odnosa zdravnikov se Clakova sedaj skupaj z odvetniki pripravlja na tožbo bolnišnice, ki ji je zaradi malomarnosti zdravnikov uničila življenje. “Od aktivne mame, ki je vsak dan odpeljala otroke v šolo in se z njimi igrala na vrtu sem prišla do tega, da sem prikovana na invalidski voziček,” je povedala in dodala: “Odvzeli so mi življenje.”

Ž. K.