fbpx

Poglejte, koliko piščanca dejansko vsebujejo “piščančji medaljoni”

Foto: Pixabay

McDonald’s v splošnem ni na najboljšem glasu glede kakovosti hrane, ki jo pripravlja. Govoric, kaj vse so že našli v hrani, ki jo je proizvedla ena največjih blagovnih znamk s hitro prehrano, je na pretek. Novi testi priljubljenih McNuggetsov pa kažejo, da ti medaljoni vsebujejo vse prej kot piščanca.

Piščančje medaljone v restavraciji s hitro prehrano ponujajo že od leta 1983. Po 25 letih pa so se odločili, da bodo spremenili sestavo te priljubljene otroške jedi, poroča The Independent. “Novi piščančji medaljoni so pripravljeni s preprostim receptom, ki lahko starše ohrani mirne glede sestavin, hkrati pa so ohranili odličen okus, ki ga otroci poznajo in obožujejo,” so pojasnili v McDonald’su.

Na prvi vtis se zdi kot olajšanje, po drugi strani pa je zaskrbljujoče dejstvo, da “piščančji medaljoni” vsebujejo sestavine, ki nimajo ničesar skupnega s piščancem.

Številne druge sestavine, ki niso piščanec
Sestavine, ki jih med drugim vsebujejo “piščančji medaljoni”, so: voda, modificiran škrob, sol, izvleček kvasa, pšenični škrob, naravna aroma, citronska kislina, natrijev fosfat, beljena pšenična moka, niacin, folna kislina, natrijev pirofostfat, aluminijev fosfat, monokalcijev fosfat, kalcijev laktat, začimbe, soijno olje, citronska kislina. O piščancu pa ni ne duha ne sluha.

N. K.