fbpx

Ste prehlajeni, vas boli grlo? Ti odlični naravni nasveti takoj pomagajo

Foto. Pixabay

Če vas začenja boleti grlo, si lahko pomagate z domačimi pripravki, s katerimi bodo bolečine v hipu minile. Nasvete najdete v prispevku!

Če vas pričenja boleti grlo, vam ni potrebno takoj poseči po zdravilih, pomagate si lahko tudi z domačimi pripravki, ki so na začetku bolezni lahko zelo uspešni. Z njimi lahko pozdravite grlo in preprečite razvoj bolezni. Če pa kljub domačim zdravilom bolezen napreduje, morate seveda obiskati zdravnika.

Domači nasveti, ki hitro pozdravijo prve simptome vnetega grla
Zelo učinkovit je domači sirup, ki ga lahko naredite tako, da izcedite sok limone, pomaranče ali grenivke. Pomešate ga z žlico medu in takoj popijete. Takšen pripravek pijte trikrat dnevno. Boleče grlo lahko izpirate tudi z žajbljevim čajem. Skuhajte žajbelj, precedite in ko je čaj topel, ga grgrajte večkrat na dan.

Če imate težave z zamašenim nosom in sinusi, si lahko doma pripravite fiziološko raztopino. V liter vode dajte ščep soli, prekuhajte in ko je ohlajeno, s tem izpirajte nos.

Ne pozabite na česen, ki je naravni antibiotik. Sesekljajte strok česna in ga pojejte skupaj z jogurtom. Ali pa strok česna žvečite v ustih.

Naredite si inhalacije. Pomaga eterično olje sivke, evkaliptusa ali mete.

Jejte pikantno hrano, ta čisti dihalne poti. Jejte nariban hren ali naribano črno redkev. Pol žličke pri vsakem obroku.

Naredite si čaj z dodatkom ingverja v prahu.

Če boste bolezen zdravili dovolj hitro, vam lahko uspe, da jo premagate takoj. Poleg naštetih domačih pripravkov je zelo pomembno tudi, da čim več počivate.

Za upokojence