Strokovnjaki le še korak pred odkritjem cepiva proti mozoljavosti

Foto: iStock

Strokovnjaki so vse bližje odkritju cepiva proti bakterijam, ki povzročajo mozoljavost oziroma akne ter poškodovano kožo. Te težave prizadenejo kar 85 odstotkov mladih in 10 odstotkov odraslih.

Mozoljavost je nevšečnost, poznana večini ljudi, še posebno v najstniškem obdobju. Znanstveniki so prvič uspešno ciljali in onemogočili posebne bakterije, ki živijo pod kožo in sproščajo toksine, ki povzročajo vnetje kože. Gre za posebno vrsto imunoterapije, pri kateri človeško telo uporablja lasten imunski sistem za boj proti bakterijam.

Dokončno odkritje cepiva kalifornijske univerze v San Diegu bi rešilo težav z mozoljavostjo na milijone ljudi po vsem svetu, ki se proti nevšečnosti borijo s številnimi neučinkovitimi in velikokrat tudi nevarnimi preparati. Mozoljavost prizadene kar 85 odstotkov mladostnikov in 10 odstotkov odraslih.

C. Š.

 • Morala

  Bo pa to cepivo spet tako drago, da si ga bodo lahko plačali le tisti z debelo denarnico…Ali ga že testirajo na ljudeh?

 • Zgornji

  Jaaapajadeee … :-P
  Jaz sem si mozolje odpravil za 90 % Samo z Vegetarijanskim načinom Prehrane !!! ! !!! Logično !!! ! !!!
  Problem pa je mozoljavosti pri bejbah še zaradi Prepiha in sicer zaradi energijskih vdorov skozi Auro ki se takrat dogajajo …
  Ampak, kaj, ko pa se večina folka ne spozna nič na te zadeve … Žaaal.
  Zato pa sanjajo o “čarobnih” cepivih , tabletah, zdravilih, ipd, itd …
  Rezultat je pa :-P

 • Staybell geenius

  Kdaj bo cvepivo proti konzervativnosti?

  • Mimoidoči

   Nimaš rad konzervativnosti? Potem pa odpri konzervo pasulja recimo, pusti stati nekaj dni na soncu, potem pa pojej. Isto je s konzervativnostjo v družbi. Dober tek cepec.

   • Staybell geenius

    Tvoj problem je, da misliš, da vsi jemo iz konzerve tako kot ti.

    In tudi konzerve po določenem času začnejo smrdeti, četudi se njeni zagovorniki trudijo ostale prepričati, da je stara plesniva sarma še dobra za jest. Dober tek konzervarji

    • Mimoidoči

     Poanta je na hrani, ki ni gnila in plesniva. To je lahko tudi dobra sarma, ki čez čas brez konzervansov postane plesniva. Ti si ukradel argument oz prispodobo, ki sem jo podal jaz. Lahko za prispodobo uporabiš tudi navadno kosilo, ki ga skuha tvoja žena. Sarma postane plesniva samo, če ni več konzervirana, če ljudje odstranijo konzervanse. Saj razumeš prispodobo konzervansov.

     So določeni zakoni v družbi, ki delujejo kot recimo sol na hranjeno meso včasih oz. kot konzervansi. Tako kot obstajajo fizični zakoni in če jih kršiš, je konec tvojega fizičnega obstoja. Isto je v družbi. Vedno, ko so ljudje odstranili te “konzervanse” so nehali obstajati kot družba in propadli. To nas uči zgodovina.

     • Staybell geenius

      Moja poanta pa je, da se ne zanašati na konzervanse zato, da družbo (hrano) umetno ohranjate v nekem preteklem stanju. In ne glede na to, koliko konzervansov dodaš tej hrani, na neki točki hrana tega več ne bo prenesla in bo začela gniti. Na tej točki je najbolje, da skuhamo novo pašto s svežo baziliko in paradajzom, saj vsi vemo, da je to bistveno bolj zdravo kot odpirati 5 let staro konzervo bolonjske omake.

      “Vedno, ko so ljudje odstranili te “konzervanse” so nehali obstajati kot družba in propadli.”
      Vedno? Bi dal en primer t.i. konzervansa, čigar odstranitev je povzročila propad družbe? Če misliš začeti z religijo, naj ti povem, da je sorazmerje med srečo prebivalstva in religioznostjo le-tega, obratno sorazmerna, po vseh študijah in po vsakem logičnem razmisleku.

 • Mimoidoči

  LOL, če ljudje večinsko še to “kupijo”…

 • žogica

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!