fbpx

Takole si lahko pomagate sami: Nad prehlad in gripo v le 10 minutah

Foto: iStock

Glede na to, da je zima pred vrati, s tem pa tudi nizke temperature, ki so mnogokrat vzrok kašljanja, kihanja in gripe, je dobro poznati recept, s katerim si lahko čim hitreje pomagate. Le v desetih minutah lahko namreč sami naredite zdravilo, ki vas bo rešilo prehlada in gripe. Pijete ga lahko po potrebi, saj napitek ne vsebuje ničesar, kar bi vam lahko škodovalo. 

Če imate visoko imunsko odpornost, potem tega zdravila ne boste potrebovali, saj vas bodo virusi obšli. V nasprotnem primeru obstaja rešitev, ki vam bo hitro pomagala pri ozdravitvi. Za pripravo zdravilnega napitka potrebujete le deset minut in nekaj sestavin, in sicer: korenino ingverja, palčke cimeta, zvezdasti janež, med, jabolčni kis, limono in vodo.

Foto: iStock

Navodila za pripravo
Potrebujete deset centimetrov dolgo korenino ingverja, ki jo operete in narežete na koščke. V lonec zlijte štiri skodelice vode, dodajte ingver, dve palčki cimeta in dva plodova zvezdastega janeža ter vse skupaj zavrite. Nato lonec odstavite in ga pustite deset minut, nato napitek vlijte v skodelico in dodajte dve žlici medu, dve žlici jabolčnega kisa in sok polovice limone. Vaš napitek je tako pripravljen za uporabo kot orožje proti gripi. Napitek lahko pijete pogosto, saj ne vsebuje ničesar, kar bi bilo zdravju škodljivo.

N. Ž.