fbpx

To je domača metoda, ki hitro pokaže, kako zdravi ste

Foto: Freepik.com

S tem zelo preprostim trikom boste v eni minuti sami ugotovili, kako zdrav je vaš respiratorni sistem, kako zdravo je vaše črevesje, hormoni, metabolizem, ledvice itd. Potrebovali boste kovinsko žličko, najlonsko vrečico ali kos najlona, test pa izvajajte zjutraj na tešče. Z žličko podrgnite po jeziki čim bolj proti grlu. Nato žličko ovijte v najlon in jo eno minuto držite pri žarnici. Njena svetloba bo pospešila, da se bodo razvile bakterije.

Pri zdravem človeku je žlička čista. Če je veliko nesnag na njej, če so čudne barve, je to lahko znak, da je nekaj narobe s pljuči ali dihalnimi potmi. Lahko nakazuje tudi na težave z jetri, ledvicami, črevesjem ali hormoni. Če je na vaši žlički veliko nesnage, različnih barv, je dobro, da obiščete zdravnika in se z njim posvetujete.

Če so nesnage na vaši žlički sladkega vonja, je to lahko znak za sladkorno bolezen, za nepravilno delovanje metabolizma. Če je vonj neprijeten, če spominja na amonijak, so lahko v okvari vaše ledvice.

To je hitri test, ki ga naredite sami doma, čez noč se na jeziku nabere mnogo nesnage, telo se na tak način čisti, zjutraj pa lahko iz tega preberete, kako zdravo je. Četudi je na vaši žlički polno nesnage, če je različnih barv, neprijetnega vonja, pa to še ne pomeni, da ste bolni. Zaključke naj dela zdravnik.

Za Upokojence