[Video] Črna pljuča dolgoletnega kitajskega verižnega kadilca šokirala splet

Slika črnih pljuč donatorja organov (printscreen: AsiaWire)

Kitajski transplantacijski kirurg je na spletu delil video črnih pljuč enega od donatorjev organov. Omenjeni donator naj bi bil strasten kadilec, ko pa je umrl star 52 let naj bi želel darovati svoje organe. A kirurgi so hitro ugotovili, da si z njegovimi pljuči ne morejo pomagati.

Vodja transplantacijske kirurgije v ljudski bolnišnici Wuxi v kitajski provinci Jiangsu Chen Jingyu je na spletu delil posnetek pljuč pacienta, ki je po pisanju RT umrl po 30 letih kajenja star 52 let.

Dolgoletni kadilec je želel, da bi šli njegovi organi v darovanje, a kirurška ekipa je pri operaciji hitro uvidela, da to ne bo možno.

“Veliko kadilcev v tej državi ima pljuča, ki izgledajo, kakor ta. Naša ekipa se je odločila, da zavrne ta pljuča za transplantacijo,” je povedal Jingyu. “Poglejte ta pljuča, ali imate še pogum za kajenje?”

Četrtina Kitajcev kadi
Razlog, za kaj je pacient s tako uničenimi pljuči sploh prišel pod nož ekipi za transplantacijo naj bi bila CT slika pljuč, ki zaradi časovnih omejitev ni bila opravljena. Približno 26,6 odstotkov kitajskega prebivalstva starih nad 15 let kadi, kar naj bi bilo vzrok za številne težave s pljuči in dihali.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Ne vem, če ni zrak v Pekingu kakih 100 krat bolj škodljiv kot tobak. Samo, da o tem ne poročajo. Kdor je prišel od tam, vsak pravi, da se tam ne da dihat. Strupen zrak.

  • Anton

   važn da bo naša vlada namenila cca 184 miljonov za boj proti podnebnim spremembam in svet bo takoj lepši

   sarkazem press

   • Andrej

    Saj ne bo šlo za neposreden boj. Gre za študijo o tem boju. In ta bo stala okoli 184 milijonov. Nekaj podobnega smo že večkrat doživeli, a se ni nikomur nič zgodilo, le študije so čedalje dražje.

    • Anton

     in žepi nekaterih težji

     sarkazem press

  • lokec

   Verjetno je posledica tako črnih pljuč, kajenje, nečist zrak na delovnem mestu, verjetno je živel tudi v zakajenem mestu, genetika, pljuča se mu niso čistila.
   Mater sem pameten.

 • Stajerka

  …..na kitajskem je nikotin filter za trde delce iz lufta……

 • Unikatna

  To na Kitajskem ni kriv samo tobak…

 • Unikatna

  Po mojem nič kaj manj črnih, če morajo nositi maske…