fbpx

[Video] Preberite, kakšne nasvete za zdravje, ki so postali pravi hit, ponuja najbolj znani hrvaški upokojenec! Gripa zanj ne obstaja!

Upokojenec (Foto: posnetek zaslona)

Na družbenih omrežjih so nasveti za zdravje najbolj znanega hrvaškega upokojenca, ki se med drugim predstavlja kot prvi hrvaški maneken, postali pravi hit. Javnost je 82-letni upokojenec navdušil s svojo neposrednostjo, med drugim pa je povedal, da je že celo življenje zdrav in da nikoli ne gre k zdravniku.

“Vadi, p***a ti materina!” je stavek, s katerim je 82-letni Zagrebčan Taljat Toni Selmani osvojil Hrvaško in območje nekdanje Jugoslavije. Tako je namreč odgovoril na novinarkino vprašanje glede gripe. “Zjutraj je takoj potrebno začeti vaditi v postelji, da se razgibaš, nato se moraš umiti s hladno vodo po celem telesu in nato trenirati,” je podrobneje razložil, kako je po njegovem mnenju potrebno skrbeti za zdravje. Ob tem je potarnal, da se številni upokojenci le pritožujejo in ne vadijo, kot sam to počne vsaj tri ure dnevno. Po jutranji rutini se namreč takoj odpravi na Bundek, kjer pa ne le hodi, pač pa tudi teče, skače in vadi z napravami in vrvmi. Po svojih besedah Selmani nikoli ni bil pri zdravniku, zdrav naj bi bil celo življenje. Če vas redno mučijo bolezni, kot je gripa, je torej vredno premisliti o upoštevanju njegovih nasvetov!

Za njim zanimiva življenjska zgodba, bil naj bi prvi maneken v totalitarni SFRJ
Selmani ima za seboj zanimivo življenjsko zgodbo, kot poroča Kurir.rs, živi v Zagrebu od leta 1960, kamor se je priselil iz Albanije po odsluženem vojaškem roku. Delal je v Telekomu, poleg tega pa še kot maneken. V tej vlogi je sodeloval pri snemanju reklam za Varteks, Kamensko, Esplanade in Intercontinental. Nekatere reklame je snemal tudi s svojo soprogo, s katero je poročen že 55 let in za katero pravi, da je najlepša ženska na svetu. Ima sina in vnuka, ki je po njegovih besedah pri petih letih že pravi moški, ljubezen pa je najpomembnejša na svetu.

Tonijevi najljubši reki:
– Zdrav duh v zdravem telesu.
– Obleka naredi človeka.
– Bodi dober človek, saj se zlo vrne s še večjim zlom.
– Ljubezen je, poleg zdravja, najpomembnejša stvar v življenju.
– Dober človek umre v enem dnevu.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.