fbpx

Če pa to letalo strmoglavi: Emirati z največjim potniškim letalom vseh časov

(Foto: Twitter)

Letalska družba Emirati je lansirala nov dvorazredni Airbus A380, ki ima kar 615 sedežev in velja za največje potniško letalo vseh časov. Za pridobitev dodatnega prostora so ukinili prvi razred in razširili sedeže ekonomskega razreda čez vse letalo, ostalo je le nekaj vrst za poslovneže.

Največje letalo na svetu je pravkar dobilo več sedežev kot kdajkoli prej. Mogočen Airbus A380 letalske družbe Emirati se je prerinil na mesto “največjega” – pred Airbus A380s s 538 sedeži, ki ga ima v lasti Air France, poroča CNN.

A380 velja za pošast med letali, poznavalci ga primerjajo z letečo stavbo s štirimi motorji in dvema nadstropjema sedežev. Nov model s 615 sedeži bo najverjetneje pričel leteti v decembru na liniji med Dubajem in Kopenhagnom.

https://twitter.com/emirates/status/663335586074337280/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Je to dobra stvar?
Poznavalci se sprašujejo, če je 615 sedežev na enem samem letalu dobra stvar. Za predelavo letala so odstranili sedeže prvega razreda in s tem legendarne tuš kabine ter jih spremenili v ekonomski razred. Na novem, razširjenem letalu bosta torej le dva razreda: poslovni z 58 sedeži in ekonomski s 557 sedeži.

615 sedežev ni maksimum
Pojavljajo se številna vprašanja. Ali bo 15 sanitarij dovolj za vse potnike? Bo povečano število sedežev upočasnilo vkrcanje na letalo? Verjeli ali ne – 615 potnikov ni največ, kar lahko sprejme A380. Z dopolnitvijo ekonomskega razreda z dodatno vrsto sedežev na glavni palubi bi pridobili še dodanih 35–40 sedežev.

A. D.