Mož, ki je svetu dal PayPal in Facebook, želi postati nesmrten s krvjo mladih deklet

Peter Thiel (foto: epa).

Peter Thiel je soustanovil sistem za spletno plačevanje PayPal in bil prvi pomembni vlagatelj v socialno omrežje Facebook. Toda glavni cilj 48-letnega milijarderja je že nekaj let ta, kako premagati smrt. Zdaj želi postati nesmrten z novo metodo vbrizgavanja krvi.

Thiel že leta želi premagati smrt oziroma podaljšati življenje z različnimi dietami in uživanjem rastnega hormona, zdaj pa bo preizkusil novo metodo, ki jo je razvilo kalifornijsko podjetje Ambrosia (to je grška beseda za nesmrtnost; ambrozija je bila pijača oziroma jed, ki so jo po starogrški mitologiji uživali bogovi, da so bili nesmrtni, op. p.), piše hamburški časnik Morgenpost.

Kri z zasoljeno ceno
Metoda, ki si ji veliko znanstvenikov posmehuje, je dokaj enostavna: ljudem, ki so starejši od 35 let, vbrizgajo kri ljudi, ki so mlajši od 25 let. Kri je po tej metodi potrebno vbrizgavati enkrat tedensko in to vsaj eno leto. Cena ene transfuzije je precej visoka: 8.000 tisoč ameriških dolarjev (okoli 7.170 evrov).

foto: epa

Peter Thiel je bil tudi med govorniki na nedavni republikanski nacionalni konvenciji (foto: epa).

Če ta metoda ne bo učinkovita, pa ima Thiel v vojni s smrtjo v rokah še eno orožje. Že pred leti je namreč podpisal pogodbo z arizonsko neprofitno organizacijo Alcor. Ta ga bo po njegovi smrti zamrznila v tekočem dušiku in ga znova odtajala enkrat v prihodnosti, ko bodo razvili tehnologijo za oživljanje ljudi.

Ne sprejemanje ali zanikanje, temveč boj
“Smrt je naraven pojav, toda tudi boj proti smrti je nekaj naravnega,” je Thiel pred leti pojasnil za britanski časnik The Telegraph. Človek se lahko pri soočenju s pojavom, kot je smrt, odzove na tri načine: smrt sprejme, jo zanika ali se bojuje proti njej. V naši družbi prevladajujejo ljudje, ki smrt kot pojav sprejemajo ali zanikajo, sam pa se želi boriti proti njej, pravi milijarder, ki poudarja, da želi živeti dlje in tudi, da bi drugi ljudje živeli dlje.

Thiel, ki je po rodu Nemec, se je rodil leta 1967 v Frankfurtu. Eno leto po rojstvu se je z družino (njegov oče je bil inženir) preselil v ZDA. Thiel je obogatel s prodajo sistema za spletno plačevanje PayPal in številnimi dobičkonosnimi naložbi, kot je Facebook. Poleg naložb, povezanih s projektom nesmrtnost, je med drugim veliko denarja vložil tudi v podjetja, ki se ukvarjajo z biotehnologijo (na primer v podjetje Modern Meadow, ki želi razviti izdelavo umetnega mesa in usnja) in umetno inteligenco.

Thiel, ki se razglaša za libertarca, je eden od redkih, če ne celo edini milijarder iz Silicijeve doline, ki podpira republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Je tudi član razvpite skupine Bilderberg.

Aleš Žužek

 

 

 • Unikatna

  Bogatunom še meša zaradi denarja!!

  • nevera

   Siromahom pa tudi ..

   • Unikatna

    Siromakom zato, ker ga nimajo…ampak je zato bogat po srcu!!

 • ljubinica

  Ni jasno, zakaj so objavili ta članek.
  Za diskreditacijo Trumpa?
  Da pokažejo kaki norci podpirajo Trumpa?

 • AlojzZ

  Ta norost je še vedno manj slaba od garažnega sexa naših elit.

 • Antonius

  Buksl še ne ve, da je na koncu smrt pričakovana in zaželjena odrešitev.
  Naj se sprehodi v kakšen dom med ostarele, pa mu bodo v pogovoru razkrili skrivnost.
  Otrok se smrti ustraši, odrasel se jo boji, star jo pa čaka, ker ve, da je z njo zmenjen.

  • indijanka

   Zanimivo. Niti denar, niti ustvarjalnost ne prinašata notranjega ravnovesja. Prave samozavesti. Samo Zemlja jo. Izvor Duhovnosti je.

   • Antonius

    indijanka, “zemeljski” poljub vam pošiljam, ker ste še mlada, jaz pa živ.

    • indijanka

     :) hvala

 • tarantela

  Mal reume, obrabljenih sklepov, in še veliko podobnih nadlog, pa ga bodo minile želje po večnem življenju.

 • indijanka

  Moderni pomehkuženi vampir. Priključi se na transfuzijo.

 • Steiermark

  Satanist – tako kot komunistična golazen, pač želi delati “konkurenco” svojemu gospodarju satanu!

 • Rožle

  Če glava nori celo telo trpi….!!!

 • Rožle

  A je pozabu, da ga lahko avto povoz…?

 • dr Janez Sveti

  PayPal je lahko ustanovil, ker živi v Ameriki. Tudi sam sem nekaj časa služil denar s finančnimi transakcijami. Povem vam, da je PayPal nastal kot ideja, da sploh ne služi s provizijami ampak živijo od količine denarja, ki pride in odide iz njihovih računov. Niti ustanovitelj takrat ni sanjal o temu, kar je danes. Amazon je želel biti samo poceni knjigarna. Recimo, zastopnik ,ki prodaja od vrat do vrat dobi 30% ali več provizije od prodaje. Fant se je spomnil, da bi prodajal preko spleta in tako zmanjšal stroške, kar bi zelo pocenilo knjige. Tako je nastal BUM.
  Vedno , ko nekdo odkrije način, da se stvari pocenijo, nekdo izgubi službo. To je tako. Moramo biti ustvarjalni in zato imamo danes nenormalno ponudbo, ki je potrošniki tudi porabit ne morejo več. Ko se ta rast prodaje ustavi, doživimo “črni petek” in vsi izgubimo milijarde namišljenega denarja. Potem se začne novi cikel.
  Tole z krvjo je lepo branje za bedake poleti.
  Dr Janez Sveti genij

 • Olga

  Težko je zapustiti vse materialne dobrine in oditi v svet, kjer si vsi enaki….

  • Igor Karlić

   Pridejo Obama, Nixon in Clinton pred Božji Sodni Stol. Nixon: Tako mi je žal, da sem lagal. Clinton: Tako mi je zal, da sem varal. Obama: Kaj delaš na mojemu mestu?

 • Igor Karlić

  Umrl boš. Smrt je ena najbolj poštenih zadev na svetu. Jo ne zanima ali si star ali mlad, bogat ali srednji sloj …

 • Stajerka

  Zanimivi podatki, ki terjajo še več odgovorov:
  1. izjemno draga kri mladostnikov, poraja se vprašanje KJE in na KAKŠEN način jo pridobijo
  2. KJE je garancija, da v prihodnosti NE bo odkrita kakšna nova bolezen, ki se prenaša s krvjo….pred leti je večina bolnikov, ki so prejemali transfuzije fasala okužbo s HIV, kar se takrat nobenemu ni niti sanjalo
  3. želi živeti v prihodnosti in želi sodelovati pri ustvarjanju umetne inteligence, KAJ bo pa počel v prihodnosti, če bo namesto njega vse opravila umetna inteligenca
  4. najboljša je pa zadnja trditev, da je član Bilderbergov in podpornik Trumpa, tega bo Hillary lastnoročno likvidirala, če se bo tako grdo obnašal, in nobena mladostniška kri mu NE more pomagat pri metku

  raje se naj ukvarja s tem, kako v svetu dosečt sorazmernost med ljudmi in ustavit nasilje……aja, iluzorno, glede na to, da je milijarder in član Bilderbegov…….

 • Jana Novak

  Ves denar sveta tem bogatunom ne more pomagat. Kopičijo in kopičijo v nebrzdanem pohlepu težke milijarde, vendar mrtvaški prt nima žepov, nič ne bodo sabo nesli, Matilda pride čisto po vsakega.

 • Duhec

  Mal čudna ideja a čudne ideje so vedno predstavljale temelje za napredek in razvoj. Opažam pa, da mu privoščite, da crkne… ker je pač milijarder. Ni edini… zakaj bi pol njemu blo mar za vas???

  • bolimeđoko

   Naj te koklja brcne !

  • Stajerka

   marsikateri milijonar in milijarder naredi marsikaj dobrega za človeštvo, ampak ta poteza in kri me malo spominja na dr. Mengele……on je želel zagotovit nesmrtnost s prvimi kloni, ta bi rad sam postal nesmrten…….
   nihče mu ne privošči, da crkne, je pa dejstvo, da je med bogataši v mladih letih večja verjetnost nezgodna kot bolezenska smrt…….

 • avtohtoni neandartalec

  Obstaja zamo en način kako podaljšati življenje, ki zanesljivo deluje, ki pa nima veze z medicino in zaviranjem biološkega staranja temveč podaljša to kar čas dejansko je. Gre za način kako dojemamo tok časa v lastni glavi, kjer ni vgrajene nobene ure ampak ga uravnava tok misli in spominov.
  Znanost je pokazala, da imajo bolj dinamični ljudje, ki se jim neprestano dogajajo nove in lepe stvari občutek, da čas nikamor ne gre, torej se za njih tok časa upočasni. Ne le, da so lahko minute daljše, tudi ko se zavemo časa je odvisno kako smo si zapomnili obdobja, ki so že minila, če imamo v spominu veliko raznolikosti, se nam zdi, da smo stari kot svet.
  Sliši se naivno, ampak čas je bolj intimna zadeva kot si mislimo, z zaviranjem staranja sicer tekmujemo z drugimi, ni pa nujno, da za tako osebo to sploh kaj pomeni, lahko gledajo številke, ker pa so neprestano obsedeni z istimi mislimi in ponavljajo isto rutino, ne ločijo mesecev in let med sabo, čeprav jim rezultati kažejo, da so v neki kemični prednosti, jim iz njihovega stališča to čisto nič ne pomaga, če se pa jim že desetletja ni zgodilo nič posebnega.
  Čas kot količina v fiziki in nekaj, kar lahko zaznavamo samo mi osebno, sta pač dve ločeni, popolnoma različni dimenziji obstoja, to je znanstveno dejstvo, ampak ne da se prepričati teh nacističnih okultistov, oni bi radi samo zmagali, zmagali in zmagali…

  • Duhec

   Lepo, zelo dobro napisano… bravo.

 • Get2 Business

  thiel – nekdo bi moral vzeti lopato in z njo tolči po njegovem hrbtu.

 • dob

  Ko smo že pri nesmrtnosti in podobnih rečeh…. pa recimo temu, pri volji živeti dolgo!
  Lepo prosim kolege, da si pogledajo tale link, s komentarji in prilogami (video: There are no Forests on Flat Earth):

  http://rosettedelacroix.com/?p=2599

 • avtohtoni neandartalec

  Eni so res zmešani, v starem Egiptu so našli recimo več sto tisoč mumificiranih ibisov, skarabejev in krokodilov, za vsako od teh živalic so si vzeli čas, ji skrbno izrezali drobovje in možgane, namakali so jih v mešanice kemikalij in zavijali v sicer dragocene krpe, nato so jih položili v lončene vaze iz zakopali. Ogromno dela in naravnih virov za en živalski vrt sušenih mesnin, ki jih potem nihče več ni videl tisočletja. Možgane so pa odstranili, očitno niso imeli za posmrtno življenje pri njih nobenega posebnega pomena, kar je pravzaprav nenavadno. Egipčani so se ukvarjali celo s kirurgijo, bili so pravi mesarji, vzaj 4.000 let pred Evropsko renesanso, nemogoče, da se ne bi zavedali pomena možganov na človeški občutek obstoja in zavesti. Kaj so potem sploh hoteli dokazati s temi mumijami?
  Bolj zanimivo je kaj bi radi danes dokazali ti tehnološki super bogataši, ki z razvojem znanosti in medicine očitno niso zadovoljni, s Pay Palom se da mogoče plačevati zdravstvene storitve in pomlajevalne kure, če bi dejansko dovalo, bi ta genij verjetno vložil vse v to, ampak zgleda raje plačuje punčkam za njihovo kri in študira tisočletja stare ljudske norosti. Patetično. In zakaj mlade, sočne punčke, prepojene s hormoni rasti, sreče in plodnosti, pa še marsikaj drugega, zaradi česar jim poženejo akne, morda zi bo naslednjič privoščil dušenega dojenčka, polnega matičnih celic, sposobnih iz skupka molekul ustvariti odraslega in zavestnega človeka. Kitajci odlično napredujejo, kdor ima denar, si lahko pri njih privošči posebne, alternativne terapije, kjer te potentne celice brizgajo na notranje organe in jih silijo v regeneracijo, dejansko zelo pomaga pri hitrem okrevanju, ni pa slišati, da bi kdo zato živel dlje, pa tudi uradna medicina teh eksperimentalnih postopkov ne priznava in so terapije zakonite samo pri njih, kjer pacientom povedo tudi, da so poskusni zajčki in se lahko zgodi dobesedno karkoli. Dobesedno, saj ne vedo kaj delajo, lahko celo pospešujejo razvoj raka, nihče ne ve, ne obstaja celostna teorija o molekularni zgradbi in procesih človeškega telesa, to je potem itak atomska fizika, ne pa medicina in kemija.
  Dejstvo je, da je vsako telo zaprt naravni habitat zase, načelno smo vsi zgrajeni iz podobnih količin istih elementov, ampak način kako jih celice zlagajo in pretakajo je preprosto kvantna mehanika, principe poznajo, pravila so šele začeli raziskovati, kar bo ob vsej tej neverjetni kompleksnosti trajalo še stoletja, mogoče tisočletja alo celo nikoli. In to bi bil samo model atomske zgradbe, električna polja oziroma tok energije med posameznimi potenciali je pa znanost zase, recimo kako se regenerira spomin vsakič, ko si preteklost prikličemo v zavest, jabolko pred našim nosom ni isto jabolko kot si ga bomo zapomnili, vedno znova nastane novo, vendar obstaja tudi povezan tok podatkov, ki oblikuje našo zavest od rojstva naprej, brez te matrice, jabolko v spominu ne bi imelo nobenih lastnosti, informacija bi bila še vedno prisotna, ne bi bilo pa aparata, ki bi jih dekodiral v nekaj smiselnega. Zavest ni računalnik ampak dimenzija, dobesedno ločeno vesolje, sestavljeno iz nepredstavljivega števila atomskih delcev, ki so med seboj prepleteni, povezani izven našega dojemanja prostora in časa, cel sistem pa je brezšivno integriran v širši univerzum okolja in gravitacije širšega prostor časa. Še sanja se nam ne kaj vse to je in kako to kontrolirati, skratka.
  In ta tip bi rad punčkam pil kri, mogoče bi si raje kupil kamen modrosti in čarobno paličico, ujel zlato ribico ali kaj takega, bi imel več možnosti. Sem pa vesel edino, da nekdo vlaga v mistiko in paranormalno, saj to je tisto kar sem prej opisal, na.tak način nam delajo vsem življenje bolj zanimivo, brez čudežev bi živeli bolj monotono, dolgočasno in zato krajše življenje, grdo od njega se mi zdi predvsem, da že danez razmišlja kako naj v prihodnosti ravnamo z njegovimi odpadki, tiste oslarije s tekočim dušikom so se v preteklosti že pokazale kot ne preveč učinkovite, včasih vrže elektriko ven in hlajenje ne deluje, marsikaj v tistih kontejnerjih je že zgnilo v organsko gmoto, neuporabno za kakšne DNK analize, če bi rad ohranil vsaj to svojo unikatno kombinacijo, bi lahko preprosto prepariral svoje lase in nohte, roževina se ohrani tudi po milijonih let, tisto ledeno mumijo bo nekdo kmalu vrgel stran, najbrž med kakšne biološke komunalne odpadke in za niim ne bo ostalo popolnoma nič.
  Poglejmo si še alternative, kako bi si lahko danes ohranili vsaj bistvo tistega kar smo bili, najdlje sta verjetno porinila Facebook in Google, s svojo komercialno politiko neskončnega in praktično neomejenega skladiščenja informacij, verjetno si lastijo par fabrik za izdelavo nosilcev podatkov, zato lahko v neskončnost dodajajo spominske diske in tako arhivirajo čedalje večjo maso informacij. Že danes si lahko povsod namestijo kamere in mikrofone, ki neprestano beležijo vse kar se zgodi posamezniku, vsak šum in sliko, dnevnike, kontakte, lokacije in še marsikaj, ljudje se čedalje več pogovarjajo z roboti, ki tako beležijo njihovo razmišljanje ter občutke, kar je nenazadnje odtis tistega kar smo v danem trenutku bili. Naša elektronska kopija je daleč od popolne, vendar so fragmenti jasni in pregledni, v bistvu bolje kot spomin, ki neprestano oblikuje čedalje večjo meglo, sami si stvari zapomnimo bistveno drugače, bolj pomanjkljivo, vendar pristno za naš občutek celote, kar stroji pač ne morejo reproducirati, vendar po drugi strani pomeni tudi, da naši subtilni občutki niso tako pomembni in komplicirani, pravzaprav še nas ne zanimajo preveč, raje imamo lepo iluzijo, čeprav je laž, nam je bolj všeč.
  Kaj je torej prava nesmrtnost, kaj se sploh splača ohranjati, družba beleži le vrednote ali grehe posameznikov, ki stimulirajo ter opominjajo prihodnje generacije, pomen velikih mož je simboličen, zgoščen zgolj v par stavkov, ki predstavljajo ostanke vsega kar so bili, da se še to ne pozabi skrbi struktura znanosti in kulture, ki te simbole vzdržuje in izpostavlja za prihodnje generacije, ljudje so veseli, če vidijo vsaj košček pristne relikvije, potem lažje verjamejo v tistih par preprotih informacij o pokojniku, ker so ostanki pač neposreden dokaz, da je vzaj res nekoč živel, vsaj nekaj je res, zato se ljudje lažje identificirajo tudi z ideoško informacijo. Iz te perspektive, najdlje živijo zaenkrat naši neandartalski prapredniki, katerih posmrtne ostanke hranijo muzeji, preprosto ne obstaja nič starejšega, kar bi bilo vsaj malce človeško, nobena mumija jih ne bo nikoli nadživela, ne glede koliko denarja so zapravili za svoje grobnice in kako mogočni vladarji so nekoč bili.

  • Igor Karlić

   Pač so mislili, da pameti v raju ne potrebuješ. Komunisti trdijo enako. To zadnje je zlahka dokazljiv fakt in ne zlobno natolcevanje. ;)

 • Nata

  Želi živeti dlje in tudi drugim želi enako ? Ja, sebi enakim
  In , ker ima finance , pač lahko poizkuša prav vse za ta cilj .
  Tako se pač svet vrti ! Ni kaj .
  Many make the world go oround !!

 • avtohtoni neandartalec

  Po moje, je naša najboljša možnost za večno življenje, mladost in transcendentalno uživanje v raznolikosti in lepotah univerzuma že vgrajena v naravo, od nekdaj, verjetno smo prav zato tako obremenjeni s časom in smrtjo, ker povsod vidimo samo večnost in nas misel, da smo samo mi minljivi, dela nekoliko živčne. Saj to pomeni smrt, mi prenehamo obstajati, svet je pa živ in zdrav ter gre še naprej. To ni fer, poleg tega se edino nam ni zgodilo nič posebno izjemnega, ni bilo časa, priložnosti, pogojev ali ne vem kaj, mogoče samo nismo pravočasno kaj dojeli in se je medtem že odmaknilo naprej. Če bi živeli večno, bi se nam zagotovo zgodilo vse kar se lahko zgodi, tudi kri malih punčk bi lahko pili, kupovali vse kar vidimo preko Plačaj prijatelj in vse ostalo, kar se dogaja edino drugim, bolj srečnim in prilagojenim od nas. Še več, zgodile bi se nam tudi lepe stvari, ki jih ne bi doživel nihče drug razen nas, niti Bog, ne more biti bolj življenje kot to.
  Ampak pravo vprašanje je, če bi bilo potem končno dovolj, bi se sploh kdaj naveličali živeti in zahtevali izničenje? Zakaj bi sploh kaj izginilo, če je vesolje večno in neskončno, je vse kar je, je bilo in bo itak samo pljunek v tem morju morja vseh prostranstev in časa. Mogoče obstaja še kaj izven začetka časa, na drugi strani materialnega, kar še nismo izkusili in bi bilo škoda zamuditi. To jd namreč lastnost prave vsemogočnosti, da nas nikoli ne neha presenečati, če res razumemo konec, lahko začnemo edino nekaj novega. Kako bi se lahko sicer končalo nekaj, kar je neprestano isto? Ne more se, lahko se edino spreminja, vsaka meja je rob nečesa, kar se nadaljuje izza tega procesa. To velja celo za sam rob univerzuma, ker je po definiciji vse, mora obstajati naravna mehanika, ki mu onemogoča izničenje. Še bolj zanimivo, nič ne more obstajati, če se je nekaj že zgodilo, ko pa se vprašamo kaj bi tisto bilo lahko, nujno odvijemo vse možnosti, ki same po sebi pričarajo vse nazaj v obstoj, nobena možnost ne more biti dokončna ne da bi zato obstajale tudi vse ostale. Če se torej vprašamo ali je obstajala singularna praznina pred začetkom Velikega poka, je nujno najprej vedeti glede na kaj, glede na vse kar je vendar, zato je odgovor nesmiseln. Odvisno, kakšna je sploh razlika, vse je bilo že prej in je še danes, sprašujemo torej po kompleksnosti, ne po kvaliteti.
  Je bilo življenje od nekdaj tako komplicirano? Če bi bilo preprosto, ne bi nikoli nastalo. Tudi kompleksnost se torej nadaljuje v obe skrajnosti.
  Ostane nam torej zgolj nezkončno majhno polje zavesti, v katerem se trenutno nahajamo in se ga trudimo osmisliti, vsa kompleksnost izvira iz trenutka zavedanja, ki se nato nadaljuje v poljubni smeri. Edina prava nesmrtnost je torej navezana na to iluzijo uma, ki se neprestano regenerira in manifestira, gre za neko fizikalno senzacijo, kjer bi se pa mogoče že dalo marsikaj storiti in manipulirati, vendar ob tem nuj o trčimo ob druge paradokse. Če smo samo mi mi in se gre za zdaj in tukaj, potem je življenje stvar kompleksnosti, ki je nenazadnje samo še en del matrice spomina, to pa je mogoče natančno opisati. Naslednji problem je biolokacija zavesti, če bi jo lahko preneali v dvojnika, bi se neprekinjena nit življenja na tej točki razcepila, nastal bi dvojnik, ki bi ga lahko opazovali in tako živeli dvojna življenja, ampak potem se moramo nujno vprašati kdo je pravi, original ali pomlajena in izboljšana kopija, morda oba, ampak potem to ni življenje kot ga razumemo, unikatno, enkratno in neponovljivo.
  Pravo večno življenje mora biti torej še nekaj več, morali bi tudi potovati v času, na kar zgleda računajo sodobni vampirji in zombiji, danes se premalo dogaja, planet se spreminja v kul dreka, ljudje so nervozni, radi bi tu naredili kar se splača, nato pa bi šli spat za par tisoč let in se zbudili, ko bi bila prenova že končana, planet idila, ljudje fantastični in genijalni, oni pa še vedno bogati in bi si lahko privoščili nadživljenje. Bili bi tudi najbolj pomembni, isto kot danes gledamo na strice, ki so preživeli obe svetovni vojni in še Pahorjeve brutalne ukrepe zraven, oni zagotovo poznajo življenje bolje kot sodobniki, ki se jim še sanja ne kakšni vse so lahko čisto navadni ljudje. Videli so domača mesta požgana in porušena do tal, nato so jih opazovali kako so znova zrasla in jih danes gledajo kako se vse razkraja, se trudi zaceliti, spočiti in znova vstati, s tako silo, da včasih pokajo pereli temelji, a vendarle ne odnehamo. Ne vidijo na male računalniške zaslone, ne slišijo visokih tonov majhnih zvočnikov, malo hodijo ven in jim po pravici povedano tudi več ne vstane, za njih je večno življenje en velik dolgcajt, ki se vleče brez veze, da se lahko vmes spomnijo vse bolj redkih srečnih misli. Lepo je bilo recimo pri dvajsetih, je bilo eno tako lepo poletje, ko je šla ena luštna mlada punca mimo in ze mu nasmehnila, to je to, v tisti hip bi se bilo lepo vrniti im tam odživeti še eno lepo, zumujeno pustolovščino. In nato se vprašajo, takrat so bili mladi in lepi, zakaj ji niso kaj rekli, mogoče bi se pa res ustavila in bi se lahko spoznala. Kdo ve kaj bi se potem zgodilo, verjetno kakšna druga naumnost in razočaranje, ampak saj bi lahko popravil napako, če bi prej vedel, bi pač skakal nazaj po spominu, dokler preteklost ne bi bila popolna.
  Ampak kaj bi se potem dogajalo z osebami v našem spominu, vsakič ko bi potovali nazaj, bi nastale njihove kopije, iste osebe, s popolnoma drugačnimi ozebnostmi in nameni, zaradi katerih bi tudi njihova življenja potekala bistveno drugače kot so sicer. Bi nam bila tudi potem tista ista skrivnostna deklica še všeč, bi bila kaj drugačna od vseh drugih, s katerimi smo se zares spoznali, in razšli, od vseh oseb, ki niso izpolnile naših pričakovanj ali so nas v ključnih trenutkih zapustili, prepustili usodi? Obstaja tudi realna možnost, da bi bilo življenje v vsakem primeru, v vseh neskončnih variacijah in tudi v vseh časih odkar obstaja in še bo, samo en in isti drek. Predstavljajte si to globoko razočaranje.

 • Igor Karlić

  Razen v kakšni new agerski zmešanosti v stilu satanizma Aleistera Crowleya res ne morem najti najmanjše znanstvene podlage za njegovo početje. Če si brizgaš tujo kri, samo napadaš lastni imunski sistem, prenašaš vase bolezni in telesu nepoznane tujke itd. Njegovo početje je na srednjeveški ravni spuščanja krvi. Predlagam obisk psihiatra.

 • Svinsk zrezk

  lohk se nada caka ga pa isto bridki konec

 • bad brains

  Znanstveno gledano je samo še vprašanje časa, kdaj bomo premagali naravno smrt. So pa malo čudne metode omenjenega bogataša. Obstaja precej veliko obetavnejših zadev. V roku 500 let ( normalnega razvoja naše rase ) bo naravna smrt zgodovina. Kdor se s tem ne more sprijazniti, je po mojem mnenju na nivoju tistih, ki so sežgali G. Bruna.

  • valentin

   Genoma smrti pri človeku niso odkrili a to še ne pomeni….Ko človek postane Bog, ne bo šlo !

 • airways

  Tale človek je pa res idiot.Veste zakaj noče umret?! Ker je silno bogat in noče, da bi kdo to dedoval… to je to.

  • Fkrv

   Jaz nisem bogat pa si tudi ne želim umreti.. Kaj pa je z menoj narobe?

   • airways

    Ne, narobe Ste razumeli moj odgovor. Tisti silni bogataš, ki si vbrizgava kri mladine… Da bi ostal večno mlad. S spoštovanjem.

    • Fkrv

     Ah.. meni se to zdi bolj kot ne medijska raca…

 • sunday

  kakorkoli že, ampak metek se ga prime kot vsakega navadnega smrtnika – mislim, da gre za perverznost zaradi bogastva, ki mu ni dorasel!!!

 • Adolf Hitler

  ko ga bo žid v rit pofukal bo nesmrten ratal