fbpx

Množično odpuščanje pri Twitterju

Foto: iStock

Zaradi prestrukturiranja podjetja nameravajo pri Twitterju odpustiti kar 336 ljudi. Vsem odpuščenim obljubljajo bogate odpravnine.

Novica o množičnem odpuščanju je zaposlene doletela zgolj dva dni po potrditvi Jacka Dorseyja kot stalnega izvršnega vodje podjetja. Dorsey, eden od soustanoviteljev podjetja, je do sedaj opravljal funkcijo začasnega vodje. Program odpuščanja je sicer del prestrukturiranja podjetja, s katerim naj bi zagotovili še hitrejšo rast podjetja.

Odpustili kar 8 odstotkov svoje svetovne delovne sile
Novica o odpuščanju je zagotovo pretresla zaposlene pri Twitterju, saj 336 odpuščenih ljudi predstavlja kar 8 odstotkov vse svetovne delovne sile Twitterja. Po poročanju BBC je Dorsey v imenu podjetja zagotovil, da bodo pri odpuščanju imeli veliko mero spoštovanja do vseh odpuščenih, hkrati pa jim obljubljajo visoke odpravnine in pomoč pri iskanju nove zaposlitve. Skupno bo program odpuščanja podjetje stal od 10 do 20 milijonov dolarjev, prestrukturiranje podjetja pa še najmanj 5 dodatnih milijonov dolarjev.

Delnice Twitterja zrasle za 2 odstotka
Čeprav nekateri analitiki to potezo razumejo kot dokaz, da je podjetje v resnih težavah, so se finančni trgi na to odzvali drugače. V podjetju zatrjujejo, da odpuščanja nimajo povezave s poslovnimi napovedmi za naslednje četrtletje. Novica o odpuščanju je za finančne trge očitno pozitivna, saj je vrednost delnice po objavi novice zrasla kar za dva odstotka.

M. G.