fbpx

Novi BMW serije 7, tehnološko najnaprednejši avtomobil

Sanje mnogih so postale resničnost: BMW serije 7 je tehnološko najbolj napreden avtomobil, ki lahko parkira sam, medtem ko voznik stoji zunaj. Voznik ima na voljo tudi daljinski upravljalnik za zvok, luči in vonj znotraj avtomobila.

Najbolj pozornost vzbujajoča lastnost novega BMW-ja je po poročanju Business Insiderja avtomatsko parkiranje, saj lahko avtomobil parkira popolnoma sam, medtem ko to voznik lahko opazuje od zunaj. Vse, kar mora voznik storiti, je pritisniti na gumb za parkiranje na pametnem ključu in avtomobil bo s pomočjo senzorjev parkiral na prazno parkirno mesto, pa naj bo to v garaži ali na parkirišču pred trgovino.

Ko nas bodo avtomobili sami odpeljali domov
Smo s tem korak bližje času, ko nas bodo avtomobili sami odpeljali domov, potem ko bomo v lokalu spili malce več kot le eno pivo? Pametni ključ ima poleg funkcije parkiranja tudi majhen LED-zaslon, na katerem se prikaže trenutno stanje goriva v avtomobilu in nam izda informacijo, ali je naš avto zaklenjen ali ne.

Ima 2,2-palični zaslon na dotik z ločljivostjo 320 x 320, kar omogoča nastavitev klimatske naprave in gretja ter nam prikazuje obvestila o stanju našega avtomobila.

Baterija pametnega ključa bo držala kar 7 mesecev, vendar pa se le-ta ne bo nikoli izpraznila, saj ima novi BMW vgrajen indukcijski pomnilnik, ki baterijo ključa polni med samo vožnjo. Polnilnik je primeren tudi za katerikoli smart telefon.

Samsung tablica za potnike na zadnjih sedežih
Potnikom, ki bodo uživali v vožnji z novim BMW serije 7, so na voljo prenosne tablice Samsung Tab S2. Njihova posebnost je, da so povezane z avtomobilovim vgrajenim wifi-jem. S tablico lahko potniki upravljajo pozicijo sedežev, glasbo, svetlobo in vonj. Posebnost tabličnega upravljanje pa je tudi zagon masažnega tretmaja, ki ga ponujajo BMW-jevi sedeži.

12,3-inčna upravljalna plošča za voznika
Tudi voznik in sprednji potnik imata na voljo edinstveni 12,3-palični zaslon, ki ima 3D-senzor in se odziva na premik roke. S preprostim premikom se lahko oglasite na dohodni klic ali povečate glasnost glasbe v avtomobilu. Seveda pa si z zaslonom lahko pomagate tudi pri navigaciji in drugimi nastavitvami, ki jih ponuja novi BMW.

Stereo zvočniki izdelani iz diamantov
Tako velik avto zahteva dobro stereo ozvočenje, ki so ga izdelali posebej za BMW serije 7 pri podjetju Bowers in Wilkins. Nič manj kot 16 stereo zvočnikov, ki vključujejo luči, je zasnovanih tako, da spominjajo na zvezdno noč. Za dodatnih šest tisoč evrov pa so na voljo tudi zvočniki z diamanti. Diamanti pripomorejo predvsem k izboljšanju kvalitete zvoka. Poleg vseh naštetih novosti ponuja novi BMW serije 7 tudi nočno kamero, ki voznika opozarja na prisotnosti pešcev ali živali. Po novega jeklenega konjička se bomo lahko odpravili od prihodnjega meseca dalje, zanj pa bomo odšteli kar 75.000 evrov ali več.

T. O.