fbpx

Optimistična napoved: To farmacevtsko podjetje do konca leta pričakuje rezultate kliničnih poizkusov cepiva proti covid-19 v pozni fazi!

Foto: epa

Britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca, ki ga smatrajo za enega vodilnih kandidatov za razvoj cepiva za covid-19, je v četrtek premagalo ocene za prodajo v tretjem četrtletju. Podjetje, ki velja za enega največjih na svetu, je napovedalo optimistično novico in sicer, da do konca leta pričakuje rezultate kliničnih poizkusov cepiva v pozni fazi. 

Podjetje, ki se je zavzelo za razvoj potencialnega cepiva Covid-19 na univerzi Oxford, je že podpisalo več poslov za dobavo več kot treh milijard odmerkov cepiva državam po vsem svetu.

Dosedanji rezultati so optimistični
Podatki v oktobru so pokazali, da cepivo z imenom AZD1222 ali ChAdOx1 nCoV-19 povzroča imunski odziv tako pri starejših kot pri mlajših odraslih. Podjetje AstraZeneca naj bi v prihodnjih tednih objavilo težko pričakovane podatke o kliničnih preskušanjih v pozni fazi. Obstaja pričakovanje, da bi lahko konec decembra ali v začetku leta 2021 Velika Britanija pričela uporabljati uspešno cepivo.

Foto: epa