fbpx

Vrhunska ideja mladih Slovencev – posebna kolesarska torbica, ki je postala hit

Foto: Facebook Ziggiebag

Na Kickstarterju bo denar za proizvodnjo skušal zbrati še en projekt mladih slovenskih podjetnikov. Kolesarske torbice, v celoti narejene iz odpadnih zračnic, so med mladimi postale pravi hit. Ne samo, da so izjemno iznajdljiv način recikliranja odpadnih zračnic, pač pa s posebnimi funkcijami omogočajo, da si med vožnjo lahko napolnite svoj telefon, v torbici pa je vgrajena tudi sprednja luč.

Ekipa mladih podjetnikov je oblikovala posebne kolesarske torbice, ki bodo pripomogle k čistejšemu okolju. ”Idejo za izdelavo torbice sem dobil, ko sem delal v servisu koles, kjer so ljudje zelo pogosto prihajali menjat zračnice. Vsak dan smo stran vrgli ogromno količino starih in neuporabnih zračnic. Domislil sem si, da bi lahko zračnice za kaj uporabili, in tako je nastala ideja,” je pojasnil vodja projekta Žiga Bauer.

Foto: Facebook Ziggie Bag

Foto: Facebook Ziggie Bag

Torbica z dodatnimi funkcijami – na njej si lahko napolnite telefon
Torbice, imenovane Ziggie bag, so ročno izdelane v Sloveniji samo iz odpadnih zračnic. Da pa ne gre za navadne kolesarske torbice, pričajo mnoge posebne funkcije. V torbico je vgrajen akumulatorček, tako imenovani ”power bank”, s katerim si lahko uporabniki vsaj za silo napolnijo svoj telefon. Na sprednji del so vgradili led diodo, ki odlično služi kot sprednja luč na kolesu. Ploščica z dvema trakcema na voznikovi strani omogoča, da si lahko uporabnik namesti telefon, kar omogoča uporabo navigacije in poskrbi, da je vaš telefon na varnem tudi med vožnjo.

Foto: Facebook Ziggie bag

Foto: Facebook Ziggie bag

Ciljajo na ljudi, ki bodo prepoznali pomen recikliranja
Danes pa pričnejo s svojo kampanjo na platformi Kickstarter, kjer bodo poskušali zbrati dovolj denarja, da bodo pokrili vsaj stroške, ki so že nastali z izdelavo prototipov in marketingom. ”Torbice bodo verjetno stale med 70 in 80 evrov, ciljamo pa predvsem na kupce, ki jim ni vseeno za okolje in bodo prepoznali pomen torbice. Gre za popolno reciklažo odpadnih zračnic, ki smo jih spremenili v nov produkt,” je pojasnil Bauer.

V ekipi mladih podjetnikov je trenutno 5 ljudi, ki na tem projektu že nekaj časa intenzivno delujejo. Proizvodnjo želijo sčasoma širiti tudi v tujino, predvsem v Italijo, Nemčijo in tudi v Združene države Amerike.

M. G.