V 60. letu je umrla princesa Leia iz Vojne zvezd, igralka Carrie Fisher

Foto: epa

Carrie Fisher se je v petek peljala z letalom iz Londona v Los Angeles. Pred pristankom jo je zadela srčna kap, zato so jo takoj z letala odpeljali v bolnišnico, kjer je po štirih dneh umrla.

Carrie Frances Fisher se je rodila 21. oktobra 1956 v Los Angelesu materi Debbie Reynolds in pevcu Eddiju Fisherju. Med hollywoodske zvezde se je zavihtela zahvaljujoč vlogi uporniške bojevnice, princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd. Tudi v Vojni zvezd iz leta 2015 (Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa) je igrala princeso Leio.  Igrala je  v filmih Shampoo (1975), ki ga podpisuje Hal Ashby, The Blues Brothers (1980) v režiji Johna Landisa, Hannah in njeni sestri (1986) režiserja Woodyja Allena, Neznosni sosedje (1989) v režiji Joeja Danteja ter Ko je Harry srečal Sally (1989), ki ga podpisuje Rob Reiner. Carrie Fisher je znana tudi po svojih avtobiografskih romanih, med katerimi je roman Razglednice iz pekla, ki je dočakal istoimensko filmsko priredbo, za katero je avtorica prispevala scenarij. V filmu sta nastopili Meryl Streep in Shirley MacLaine. Razkrila se je tudi v avtobiografskem romanu Wishful Drinking.

Tiskovni predstavnik družine, Simon Halls, je v imenu njene hčerke Billie Lourd sporočil, da je Carrie Fisher umrla 28. decembra  ob 8.55. “Ljubil jo je ves svet in močno jo bomo pogrešali. Naša družina se vam zahvaljuje za vaše misli in molitve,” je sporočila njena hčerka po poročanju revije People. Carryjina mati, hollywoodska legenda Debbie Reynolds, je sicer v nedeljo na Facebooku sporočila, da je njeno stanje stabilno, poročajo tuje tiskovne agencije.

B. J., STA

 • fmg9

  Ah, kakšna škoda.

 • Nata

  Ja, res je škoda. Kako hitro mineva čas………vedno znova sem presenečena .
  In se sprašujem ” oh ne ? Toliko časa je že minilo ? “

 • Mihilus

  V zadnjem času je tako kot večino Hollywooda postala zelo aktivni borec za socialne pravice in je zaradi tega pri meni izgubila vse točke. Aktivna je bila v skupinah, ki so odobravale debelost in je dokaj ironično, da je umrla zaradi tega.

 • Adolf Hitler

  umrla ali bila umoriena tu ni nobenega dvoma gdo dela za žide ta krepne za žide ker katerem Pripada hollywood ŽŽŽŽiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiddddddddddddddddooooooooooooooooooooommmmmmmmmmm!
  spet so potrebovali novo dušo to ni naklučje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!