fbpx

V avto nemškega turista se je pri Vinji vasi ujel kragulj

Reševanje ujetega kragulja, ki se je zagozdil v okrasni maski nemškega vozila (foto: PP Metlika)

Nakaj čez 9. uro dopoldne je v soboto, 4. julija 2020 nemškemu turistu na glavni cesti Novo mesto – Metlika, pri Vinji vasi v avto priletel kragulj, ki se je ujel v sprednjo masko osebnega vozila.

Nemškega turista je dopoldan na cesti presenetil kragulj, ki se je zaletel v avtomobil. Nemec je poklical policijo, metliške policiste pa je ob prihodu na kraj dogodka pričakal nenavaden prizor. Ujeda je namreč še živa bila zapičena v avtomobil.

Kragulj se je po informacijah vodje operativno-komunikacijskega centra Roberta Perca zataknil v rešetke okrasne maske prednjega dela vozila in se ni mogel rešiti.

Reševanje ujetega kragulja, ki se je zagozdil v okrasni maski nemškega vozila (foto: PP Metlika)

Policistu je to uspelo s previdnim pristopom in rokavici. Kragulja je obvladal in ga uspel rešiti, nakar je ptica ujeda odletela nazaj v naravo.

Nemški turist je lahko ob zgodbi s srečnim koncem olajšano nadaljeval svojo pot proti morju. Poškodbe na avtu so bile na koncu neznatne. Kaj je botrovalo nenavadni zgodbi in čemu se je nemški ford zdel ptici ujedi tako zanimiv, da ga je hotela ujeti, pa ne bomo izvedeli, so sporočili s policije.

Ivan Šokić