V Franciji več prijetih osumljencev za rop zvezdnice kot aretirajo potencialnih teroristov

Ameriška zvezda Kim Kardashian Foto: STA

Vdor zamaskiranih storilcev v poslopje … takoj pomislimo, da gre za teroristični napad, a ni tako. Po takem scenariju so v Franciji oktobra lani napadli ameriško zvezdnico Kim Kardashian West. Policija je prijela 16 osumljencev, kar je veliko več kot dnevno po svetu priprejo potencialnih teroristov.

Policija je akcijo izvedla v pariški regiji in na jugu Francije po večtedenski preiskavi na podlagi DNK, ki so ga našli na kraju ropa. Nekaj roparjev, ki so bili oblečeni v policijske uniforme, je zbežalo na kolesih. Gre za enega največjih ropov nakita v Franciji v več kot 20 letih. Kim Kardashian West so med tednom mode v Parizu 3. oktobra lani v luksuzni rezidenci hotela zvezali oboroženi in zamaskirani neznanci ter ji ukradli nakit v vrednosti okoli devet milijonov evrov, med drugim prstan v vrednosti štiri milijone evrov in škatlo za nakit v vrednosti pet milijonov evrov. 36-letnica, ki je poročena z rap zvezdnikom Kanyem Westom, je o ropu prvič spregovorila minuli konec tedna. V promocijskem videu za novo sezono svoje resničnostne oddaje se je v solzah spomnila noči, ko so zamaskirani neznanci vdrli v poslopje, jo zvezali in zaprli v kopalnico. Povedala je, kot poroča STA, da se je bala, da jo bodo roparji ubili s strelom v hrbet.

Po ropu se je Kim Kardashian West, ki ima na Twitterju 49,4 milijona sledilcev, na Instagramu pa 89,8 milijona, zavila v molk, njen soprog pa je novembra po poročanju medijev doživel živčni zlom.

Francija prizorišče večine terorističnih napadov
Francija je lani postala epicenter terorističnih napadov v Evropi. Zgolj v zadnjem letu se je tam zgodilo več kot deset napadov islamskih skrajnežev, od tega trije večji, v katerih je bilo ubitih vsaj 230 ljudi. Zakaj prav Francija? Zakaj ne na primer ZDA, ki vodijo vojno proti Islamski državi? Ali Nemčija, ki je politično verjetno močnejši igralec v regiji kot njena zahodna soseda? In zakaj Nica, turistično mesto, ki je s 342 tisoč prebivalci peto največje v Franciji, kjer je med praznovanjem dneva padca Bastilje v množico zapeljal tovornjak in je umrlo 80 ljudi?

Francija sodeluje v spopadih z islamskimi organizacijami v Afriki in Aziji, na primer v Siriji, Iraku, Maliju. Islamske teroristične skupine so drugi največji evropski državi že večkrat grozile z napadi. Tako je med drugim septembra 2014 prvi govorec Islamske države Abu Muhamad Al Adnani v govoru med branjem dolgega seznama sovražnikov izpostavil prav “hudobno Francijo”.

Branka Jurhar

  • pajot

    Mah,qurac. Dost mam tega. Z orožjem jih je treba,bando allahovo.

  • slaipowi

    Meryl Streep, respect.

  • tramal

    Kdaj bodo ujeli slovenske komunistične kradljivce ki so oropali celo državo’?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!