fbpx

V gozdičku pri Škofji Loki prenovljena pravljična dežela

Pravljična dežela Gorajte Foto: društvo Oddih

Pravljična dežela, kjer v lesenih hiškah v gozdičku v Gorajtah pri Škofji Loki živijo pravljični junaki, zaživi v predbožičnem času, ko pravljičarji v polurni predstavi otrokom približajo deželo in pet različnih pravljic. Predstave bodo letos od nedelje, 18. decembra, do srede, 28. decembra ob 15. uri in 17. uri z izjemo 25. decembra, ko predstav ne bo. 

Društvo Oddih Gorajte je že sedmo leto pripravilo Pravljično deželo Gorajte. Letos bo v gozdičku v Gorajtah, nedaleč stran od Škofje Loke, v nedeljo zaživela prenovljena pravljična dežela. Do 28. decembra bo otroke popeljala v svet pravljičnih junakov.

Letos bodo otroke v svet pravljic popeljali junaki Muca Copatarica, Čarovnica Cica Mica, Zvezdica Zaspanka, Volk in trije prašički in Rdeča kapica. V  deželi  Nije  bodo otroke zabavali Peter Pan, poglavar Indijancev v indijanski vasi in kapitan Kljuka s svojim zakladom. Napovedujejo tudi prihod vile Zvončice ter srečanje z govorečim hrastom – Modrecem.

Obiskovalci se v pravljični deželi zberejo 20 minut pred začetkom predstave, v tem času otroke zabava animatorka Muca Copatarica. V predstavi se otroci sprehodijo skozi celotno Pravljično deželo. Na petih postajah jim pravljični junaki pripovedujejo pravljice. Ob koncu predstave otroke obišče Dedek Mraz in jih obdari. V ta namen morajo starši za svojega otroka prinesti darilo v darilni vrečki, opremljeni z njegovim imenom. Po obdarovanju sledi še čajanka s piškoti.

Ogled vseh predstav je brezplačen. Predhodna prijava ni potrebna. Za lažje pokritje stroškov organizacije in postavitve pravljične dežele pa zbirajo prostovoljne prispevke, so sporočili organizatorji.

B.J., STA