fbpx

V kinematografe prihaja film o Ronaldu

Večerje v najboljših madridskih restavracijah, luksuzna privatna letala, tako draga stanovanja, da lahko navadni smrtniki o njih le sanjamo. Takšno je življenje najboljšega nogometaša na svetu. Ronaldo je vpogled v njegovo intimo dovolil ekipi, ki je že posnela biografski film o Amy Winehouse in tudi o Senni.

Oboževalce, ki mu sledijo na Instagramu, vsak dan nagradi s fotografijo. Igralec Real Madrida je na igrišču znan po svoji skromnosti, čeprav tega na medmrežju ni opaziti. 32 milijonov sledilcev ga lahko vidi v garderobi s soigralci, na treningih, naslonjenega na avtomobile najvišjega cenovnega razreda. Lahko bi rekli, da mu v življenju prav ničesar ne primanjkuje.

Neutrudna promocija na spletu ima seveda svoj namen. Zvezdnik želi na tak način ustvariti čim več zanimanja za film o njem, ki ga pričakujemo v kinematografih od 9. novembra naprej. Kamera mu je sledila celih 14 mesecev.

O Rooneyu so posneli le dokumentarec
Ronaldo pa ni edini nogometaš, ki je dovolil medijem vstop v svojo intimo. Wayne Rooney je bil pred kratkim zvezda televizijskega dokumentarca. Razlika med nogometašema je očitna in odraža tudi njuno pomembnost na nogometnem igrišču. Ronaldo je Hollywoodska zvezda, Rooney televizijska, čeprav ni bilo vedno tako.

Ko sta se leta 2006 pomerila na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, je bil Rooney glavni. Starejši, slavnejši, verjetno tudi boljši. A od takrat se je veliko spremenilo. Danes je Ronaldo tisti, ki na plakatih krasi stene mladih nogometnih navdušencev z vsega sveta, Rooney pa je zgolj še eno ime v dolgi vrsti nogometnih zvezdnikov.

Ž. K.